Şehit ve Gazi Çocukları Kapadokya'yı Gezdi

NEVŞEHİR - Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfının, vakıftan bakım ve öğrenim yardımı alan öğrencilere yönelik düzenlediği "Kültür Gezisi" kapsamında 70 şehit ve gazi çocuğu Kapadokya'yı gezdi.

Babaları TSK bünyesinde askerlik vazifesi yaparken herhangi bir sebepten şehit ya da gazi olan er ve erbaş statüsündeki askerlerin çocuklarına bakım ve öğrenim yardımı yapan Mehmetçik Vakfı, şehit ve gazi çocuğu 70 üniversite ve lise öğrencisini Kapadokya gezisi düzenleyerek, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini yakından tanıma imkanı sağladı.

Mehmetçik Vakfı Bağışlar Müdürü emekli jandarma albay Gürkan Akyüz, TSK Mehmetçik Vakfından eğitim ve öğrenim yardımı alan şehit ve gazi çocuklarına yönelik gezi düzenlendiklerini, bu yıl 5'incisini yaptıkları gezilerinin 27 Haziran'da Ankara'da başladığını söyledi

Bu geziye ülkenin dört bir yanından vakıftan yardım almakta olan 70 çocuğun katıldığını belirten Akyüz, "Amacımız bu evlatlarımızın birbirlerini ve vakfımızı tanımalarını sağlamak. Ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini görmeleri ve bilgi sahibi olmaları da amaçlarımız arasında. Bundan önce yaptığımız 4 gezinin de önemli faydalarını gördük. Çocuklarımız şu anda gerek sosyal ağlar üzerinden gerekse birbirleriyle direkt olarak iletişim kurarak çok geniş bir aile olduklarının farkına vardılar. Ankara'da başladığımız gezimize şimdi Nevşehir'de devam ediyoruz. Buradan Konya'ya geçeçeğiz, daha sonra Antalya'ya ve 7 Temmuz'da gezimiz Ankara'da son bulacak" dedi.

Kaynak: AA