İş Kazasında Ölen İşçinin Eşine Sigorta Tazminatı

MERSİN - Erdemli ilçesinde, iş kazasında hayatını kaybeden orman işçisinin eşine ferdi kaza sigortası uygulaması kapsamında 20 bin lira tazminat ödendi.

İçel Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile Öz Orman-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Bilgin, Erdemli Orman İşlatme Müdürlüğünde düzenlenen törende, iş kazasında ölen Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü personeli Ruhi Olur'un eşi Fatma Olur'a ferdi sigorta tazminatını içeren çeki verdi.

Baca, törende yaptığı konuşmada, ormancılığın iş kazalarına açık bir alan olduğunu, bu nedenle iş güvenliği tedbirlerinin her zaman ön planda bulundurulduğunu söyledi.

Kazalara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Baca, "Bir arkadaşımızın değil yaşamını yitirmesini, burnunun kanamasını bile istemeyiz. Ölen arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca, mağdur olmuş işçi ve yakınlarına verdiklerin destektekten dolayı sendikamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sendika Genel Eğitim Sekreteri Bilgin ise iki yıl önce yurt genelindeki 28 bin üyeye ferdi kaza sigortası yaptırdıklarını belirterek ''Hayatını kaybeden Ruhi Olur arkadaşımız da sigorta yaptırdığımız üyelerimizden biriydi. Sigortanın önemi burada daha iyi anlaşılmaktadır. Ölen kardeşimizi geri getirmek mümkün değil ancak ailesinin maddi sıkıntısını kısmen gidereceğine inanıyoruz" dedi.

Orman işçisi Ruhi Olur'un, nisan ayında, içinde bulunduğu aracın orman yolunda devrilmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kaynak: AA