Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "eğer 'özgürlükler' Diyorsak, Ak Parti İktidarı Döneminde Verilen Özgürlükler Bu Ülkede Hiçbir Zaman Verilmemiştir. Şu Anda Taksim'de Bulunanlar, Yakıp Yıkanlar, Ülkenin Değişik Yerlerinde Bulunanla

Jesolo - Jesolo - Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, 17. Akdeniz Oyunları'na katılacak erkek basketbol milli takımının, altın madalyayı kazanma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

İçel'in ev sahipliği yapacağı Akdeniz Oyunları'na hazırlık kapsamında İtalya'da Özel Uluslararası Jesolo Turnuvası'na katılan ay-yıldızlı takım, dün ilk maçında İtalya'ya yenilirken, bu akşam Yunanistan ile yapacağı maç öncesi sabah taktik ağırlıklı bir idman yaptı.

Antrenmanı takip eden Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İçel'deki Akdeniz Oyunları öncesi hazırlık turnuvamızı oynuyoruz. İtalya'ya kaybettik dün. İtalya, İçel'deki rakiplerimizden biri. İyi başladığımız maçı, sonundaki basit hatalar yüzünden kaybettik" diye konuştu.

Antrenör Bogdan Tanjevic'in İtalya'ya getirdiği 13 oyuncuyu denediğini ve bu oyuncuların, 10 gün sonra Akdeniz Oyunları'ndaki performansını görmeye çalıştığını aktaran Erdenay, turnuvada bugün ve yarın oynayacakları Yunanistan ve Hırvatistan maçlarını kazanarak, yurda dönmek istediklerini ifade etti.

Erdenay, şunları kaydetti:

"10 gündür kamptayız. 1-1,5 aydır maç yapmayan oyuncular var ki, onlar da eksiklerini burada gidereceklerdir. İçel'e gitmeden önce İstanbul'da da iki tane maçımız olacak. İçel'de hedefimiz olan altın madalya için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayın 18'inde takım çok daha hazır halde sahada olacak."

-Milli oyuncu Serhat Çetin-

Antrenman sonrası AA'ya konuşan milli oyuncu Serhat Çetin de Jesolo Turnuvası'nda oynadıkları maçlarda yenilip yenmekten ziyade takımın ne seviyede olduğunu görmek açısından önem taşıdığını belirterek, "Tabi bu demek değildir ki, maçı kaybedeceğiz, normal. Dün özellikle 20 sayı öndeyken, bizden çok daha genç bir takıma kaybetmemiz bize yakışmadı. İçeride de bunu konuştuk. Ne olursa olsun, çok değişik bir yönetimde olsa bizim gibi tecrübeli oyuncuların bu takıma kaybetmemesi lazımdı. İnşallah bu akşam ve yarın da güzel maçlar çıkartırız. Birbirimize daha da kenetlenip, daha iyi organizasyonla oynayıp en iyi şekilde İçel'e gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazırlıkların iyi gittiğini kaydeden Çetin, "Şut olarak çok fazla formda bir grafiğimiz yok. Ağır idmanlardan geliyoruz. 10 günlük bir süremiz var oyunlara. Şut grafiğimiz daha yukarlara çıktıkça, hücumdaki organizasyonlarda da birbirimize daha alışıp, performansımızı maçın geneline yaymamız lazım" şeklinde konuştu.

-Doğuş Balbay-

Milli takım oyuncularından Doğuş Balbay da bazı takım arkadaşlarının play-off'lar sebebiyle takıma geç dahil olduğuna dikkati çekerek, "Yavaş yavaş oyunlara, setlere adapte olmaya çalışıyoruz. İlk defa beraber oynayanlar var. Dün de iyi başladık tecrübemizle öne de geçtik sonradan hem kötü oyunumuz hem de diğer etkenlerden dolayı mağlup kapattık. Önemli olan İçel'de bu takımları mağlup etmek. Şimdi önümüzde iki tane daha maç var burada. En iyi şekilde geçirip, İstanbul'a daha hazır bir şekilde dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA