Uşak Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Uşak Üniversitesi'nde 2012-2013 akademik yılında mezun öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Uşak Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Uşak Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler Bir Eylül Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde kep fırlattı. Törene; Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Mezun olan öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile kortej yürüyüşü yaparak ailelerini selamladı. Kortej yürüyüşe sırasında bazı öğrencilerin iş bulabilmek ve evlilik teklifi gibi pankartları törene katılanları gülümsetti. Birincilikle mezun olan öğrencilere de Vali Mehmet Ufuk Erden ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik başarılı bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını ifade ederek, "Üniversite olarak her alanda hızlı bir büyüme gösteriyoruz” dedi.

Uşak Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 12 bin öğrencinin eğitim gördüğünü de belirten Rektör Çelik, "Bugün mezun olan öğrencilerimizi uğurluyoruz. Önümüzdeki yıl öğrenci sayımızın 15 bin’ye yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Yeni fakülte ve bölümlerle öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Öğrenci merkezli bir üniversiteyiz. Bu anlamda tüm fakülte ve diğer akademik birimlerimize uygulamalı girişimcilik eğitimi adıyla bir seçmeli ders ilave ettik. Öğrencilerimize kendi işlerinin patronu olmanın yollarını akademik bir bakış açısıyla anlatmayı hedefledik. Aynı zamanda bu dersle birlikte KOSGEB aracılığıyla verilen parasal desteklerle ilgili olarak öğrencilerimizi akademik anlamda bilgilendirdik. Geride kalan iki yıl içerisinde 4 olan fakülte sayımızı 10’dan 5’e, yüksekokul sayımızı da 1’den 3’e, meslek yüksek okulu sayımızı da 7’den 10’a çıkardık” dedi.

Gerginliğin ve gerilim ülkeye hiçbir katkı sunmayacağını da ifade eden Rektör Sait Çelik, “Ülke olarak zenginleşmenin, kalkınmanın ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ideali kardeşlik ve barıştan geçiyor. İhtiyacımız olan şey; kin, kibir ve nefret duyguları değil. Barış ve kardeşlik duygularıdır. Bu amaçla yürütülen milli birlik ve kardeşlik projesine vurgu yapmak isterim. İnsan uygarlığının ürettiği bütün bilgi birikimleri felsefe ve inanç sistemleri insanın mutluluğu hedefine hizmet eder. Bu kardeşlik projesi asırlardır kardeşliğin türküsünü besteleyen dostluğun, birlik ve beraberliğin bütün dünyaya en güzel örneklerini sunan ülkemizin hak ettiği güzellikleri ve iyi duyguları yeniden yeşertmenin projesi olduğu kanaatini taşıyoruz. Yeni kaos senaryolarına da asla prim vermeyecek tecrübe ve sağduyuya sahibiz” dedi.

Konuşmaların ardından birincilikle mezun olan öğrenciler Vali Mehmet Ufuk Erden ve rektör Prof. Sait Çelik ile birlikte mezuniyet pastası kesti. Ardından mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. Törene katılan aileler de çocuklarının coşkusuna ortak oldu.
Kaynak: İHA