Türkçe Olimpiyatları İçin Geldikleri Düzce’de Fidan Diktiler

30 Ülkeden 70 çocuk Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında geldikleri Düzce’de fidan dikti.

Türkçe Olimpiyatları İçin Geldikleri Düzce’de Fidan Diktiler
Düzce’nin Gümüşova ilçesi Yongalık mevkiinde Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ve Sevgi Evleri öğrencilerinin Biz Büyük Bir Aileyiz Hatıra Ormanı oluşturuldu. Gümüşova’nın Yongalık Köyünde Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ve Sevgi Evi öğrencileri hatıra fidanı dikti.

Bu yıl Düzce’de ilk kez gerçekleştirilen Türkçe olimpiyatları için Düzce’ye gelen 30 ülkeden 70 çocuk Sevgi Evi çocukları ile birlikte hatıra ormanı oluşturdu. Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve Eşi Aysel Yılmaz’ın katıldığı fidan dikiminde çocuklar çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidanların can suyunu da kendi elleri ile diken çocuklar çok mutlu olduklarını söyledi.

Törende, Düzce?Valisi Adnan Yılmaz, yabancı ülkelerden gelen çocuklarla birlikte fidan dikerek toprağa su verdi. Daha sonra ağaçlara isimlerin yazılı olduğu kartlar asıldı ve Düzce Valiliği tarafından hazırlanan ağaç dikme sertifikaları verildi.

Ağaç Dikme etkinliğinde konuşan Vali Adnan Yılmaz, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Düzce’ye gelen yabancı çocuklar ve Sevgi Evleri Öğrencilerinin katılımı ile Biz Büyük Bir Aileyiz Hatıra Ormanı oluşturulduğuna dikkat çekti.

Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır ise gerçekleştirilen etkinliklere Düzcelilerin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak teşekkür etti.
Kaynak: İHA