Dünya Çevre Gününde 4 Bin 500 Çocukla Güvenilir Gıda Eğitim Rekoru Kırıldı

Doğa Koleji, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Sofra Grup öncülüğünde, Dünya Çocuk Rekorları kapsamında, 4 bin 500 çocukla Güvenilir Gıda Eğitim Rekor denemesi gerçekleştirildi.

Dünya Çevre Gününde 4 Bin 500 Çocukla Güvenilir Gıda Eğitim Rekoru Kırıldı
Dünya Çevre Gününde, Beykoz Doğa Koleji Kampüsünde 4. Ecofest’13 kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesinde; Güvenilir Gıda Eğitim istasyonlarında 4 bin 500 çocuğa eğitim verildi.

Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural, “Burada güvenilir gıda eğitimi alan çocukların, öğrendiklerini arkadaşları, aileleri kısaca çevresindekilerle devamlı paylaşması sonucu bu eğitim onbinlerce kişiye ulaşarak toplumda bir farkındalık oluşturacaktır”dedi.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral konuşmasında, “Dünyanın nüfusu arttıkça, güvenilir gıdaya olan ihtiyaç da her geçen gün artacak. Dolayısıyla sizlerin bu yaşlarda güvenilir gıda bilinci edinmeniz geleceğimizin de aynı zamanda teminatı olacak. Bu tip organizasyonlar aslında sizin ders kitaplarınıza girecek kadar önemli. Gıda güvenliği dediğimiz zaman kaç yıl yaşayacağımızı, hastalıklara karşı ne kadar dirençli olduğumuzu ve sizden sonraki nesillerin ne kadar sağlıklı olacağını sizin nasıl gıdalarla beslediğiniz belirler. Bu yüzden besin konusuna toplumdaki herkesin dikkat etmesi gerekir. Çocukların, Yediğine içtiğine dikkat etmesini, güvenilir gıda tüketmesini sağlamak için buradayız" dedi
Doğa Kolejleri Ekoloji Bölüm Başkanı Merve İncedere de, “Bu yılki 4. Ecofest’13’ün konseptini Güvenilir Gıda konusunda alım, saklama ve tüketim aşamalarında dikkat edilecek hususlar hakkında farkındalık olarak belirledik. Kamuoyunda da farkındalık oluşturmak amacıyla rekor denemesini planladık" dedi.

Rekor alanında İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Uzmanları kontrolünde,
Sade Organik, Organik Güvenilir Ürünleri Tanıma Eğitim İstasyonu ve Etiket Tanıma Eğitim İstasyonu, Eker, Güvenilir Süt Ürünleri Eğitim İstasyonu, Ekolojik Üreticiler Derneği Organik Pazar, Güvenilir Sebze/Meyve Eğitim İstasyonu, Ekorland Organik, Güvenilir Ekmek Tüketim Eğitim İstasyonu, Buzdağı Su, Güvenilir Su Eğitim İstasyonu, Beykoz Belediyesi, Buğday Derneği, ESADER (Engelli Spor Akademisi Derneği), TEMA eğitim stantlarını kurdu. Ayrıca etkinlikte Buğday Derneği yararına satışlar yapıldı.
Kaynak: İHA