Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nden Gezi Parkı Açıklaması

Çorum Gazeteciler Cemiyeti, Gezi Parkı olaylarının Çorum'a yansımalarına dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerine itidal çağrısında bulundu.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nden Gezi Parkı Açıklaması
Çorum'da, bir kaç gündür devam eden eylemlerin demokratik bir atmosferde gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Muhtemel provokasyonlara karşı uyanık olunması çağrısında bulunulan açıklamada, Çorum'da yaşanan protesto eylemlerinde şehri yöneten idarecilerimiz ile güvenlik güçlerimizin azami özen, tutum, anlayış ve hoşgörüsünün takdire şayan olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:
"BDP'liler ile Akil Adamlar'ın Çorum'a gelişi ve 1 Mayıs kutlamalarında, Çorum halkı, idarecileri ve güvenlik güçlerinin sağduyulu tutumları sonucunda olgunlukla sonuçlandırılmıştır. Toplumsal tepkilerimizi dile getirirken radikal grupların provokasyonlarına karşı uyanık ve tedbirli olalım. Geçmişte tahriklerin yol açtığı elim hadiseleri hiçbir zaman hatırdan çıkarmayalım. Eylemlere katılan vatandaşlarımız yasal sınırlar çerçevesinde demokratik tepkilerini serbestçe ortaya koymalı ancak bu eylemlerin bazı karanlık odaklar, ülkeyi ve şehrimizi kaosa sürükleyebilecek bazı grupların emelleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışabilecekleri akıldan çıkarılmamalıdır. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, ülkenin kaosa sürüklenmesinin kimseye faydası olmaz. Kitlesel olayların, endişe verici bir noktaya gelmeden başta devlet, hükümet, tüm siyasi partiler ve tüm sivil toplum örgütleri olmak üzere vatandaşların ortak sağduyusuyla sona erdirilmesi gerekir. Ülkeyi yeniden kutuplaştırmaya itecek gelişmelere karşı gerekli tedbirler alınmalıdır. Birliğimize, dirliğimize zarar verecek adımlardan uzak duralım. Bu kapsamda herkesi Çorum'un sükunet, güven ve barış kenti olma özelliğini sürdürmesi için sağduyu ve itidale katkı vermeye davet ediyoruz"
Kaynak: İHA