Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Bu Kez Engellilere

Bergama Belediyesi ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri beşinci kez başlıyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Bu Kez Engellilere
Eğitimlerin 4. Etabı iki grup halinde 25’er kişi olmak üzere toplam 50 kişiye verilmişti. Eğitimini tamamlayan kursiyerler kendi iş yerlerini açmak için gerekli çalışmaları yürütüyor.
Bu güne kadar pek çok kişiye kendi işini kurma imkânı sağlayan eğitimler bu kez engelli ve engelli yakınlarına yönelik olarak verilecek.

Hayata geçirilen proje dahilinde, toplam 25 kişinin kabul edileceği eğitimlere kendi işini kurmak isteyen engelli ve engellilerin eş, çocuk, anne, baba ve kardeşleri katılabilir.

Eğitim sonunda bitirme projesi hazırlayacak kursiyerler, projeleri KOSGEB komisyonu tarafından incelendikten ve uygun görüldükten sonra 30 bin TL hibe, 70 bin TL'si ise sıfır faizli, ilk iki yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL'lik destek almaya hak kazanacaklar.

Eğitimlerin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilk dört etapta eğitimlerini tamamlayan pek çok girişimcinin iş yaşamına adım attığını dile getirdi. Eğitimlerle desteklenecek yeni girişimcilerin kendi işlerine kavuşacağını ve engelleri ortadan kaldıracağını ifade eden Gönenç tüm girişimci adaylarına başarılar diledi.

Uygulama Girişimcilik Eğitimi’ne müracaatlar 20 Haziran günü saat 17.00’de sona erecek. Adaylar başvurularını Bergama Belediyesi Proje Ofisi’ne yapabilecek.
Kaynak: İHA