Torbalı’da “Ekmeğine Sahip Çık” Semineri

Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Araç Gereci Koruma, Arızayı Önleme, Arızayı Tespit Kulübü ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla "Ekmeğine Sahip Çık" hareketi başlattı.

Torbalı’da “Ekmeğine Sahip Çık” Semineri
Çalışmalara Kulüp öğretmenleri Kemal Onbaşılar ve Sema Erdem ile Okul Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı önderlik ederken, ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Ekmeğine Sahip Çık” hareketinin, toplum hizmeti çalışmaları kapsamında başlatıldığı belirtildi. Bu bağlamda çalışmalarına hız veren Kız Teknik ve Meslek Lisesi, dün konusunda uzman kişileri okula getirerek öğrencilere yönelik bir seminer verdi. Okul konferans salonunda gerçekleştirilen programa Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) çalışanlarından Osman Acuner ve Ahmet Arıkanlı davetli olarak katıldı.

Ekmek israfını bilimsel yönden irdeleyerek öğrencilere aktaran konuklar, israfın önlenmesi konusunda kendilerine verilen desteklerden dolayı okul yöneticileri ve öğrencilerine de teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı, “Meslek lisesi olarak ‘Ekmeğini kazanmak’ için burada olan öğrencilerimizin bilinçli ve sorumlu bir toplumun üyeleri olarak ekmeğine sahip çıkarken görmek ve bu konuda diğer okullara da örnek olmak açısından bu çalışma bizi oldukça mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA