“iş Güvenliği ve İş Kazaları Bilinçlendirme”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tarafından Toplumsal Duyarlılık Projeleri Kapsamında, Gaziantep Organize Sanayi çalışanlarına yönelik “İş Güvenliği ve İş Kazaları Bilinçlendirme” Projesi gerçekleştirildi.

“iş Güvenliği ve İş Kazaları Bilinçlendirme”
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) dersi kapsamında iş kazaları konusunda bu yılda sanayide çalışanları bilinçlendirmeye devam etti. Yüksekokulda eğitim gören öğrenciler, TDP kapsamında iş güvenliği uzmanları ile birlikte, iş güvenliği ve iş kazaları hakkında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunu içeren sunum hazırladılar. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan makarna, halı, gıda, lojistik, plastik gibi sektörlerde faaliyet gösteren çeşitli firmalara ulaşılarak, çalışanlarına yönelik olarak sunumlar gerçekleştirildi.

Sunumların sonunda yine iş güvenliği uzmanları gözetiminde ve NAKSAN Holding sponsorluğu ile hazırlanan broşürler dağıtıldı

Proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Hasan Saçıkara, “Hızla gelişen ve büyüyen Gaziantep sanayisinde 6331 sayılı kanuna göre zorunlu hale gelen iş sağlığı ve güvenliği kavramı büyük önem arz etmektedir. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Türkiye’de bir ilk olarak 3 dönem (Trimester) uygulaması gereği Gaziantep Sanayisiyle sürekli içe içe eğitim vermektedir. İş Kazaları projesi ile öğrencilerimizle birlikte sanayimizde üretimde büyük görev üstlenen çalışanlarımızın iş kazalarına karşı duyarlılıklarını arttırma ve ilkyardım konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamayı hedefledik” dedi.

Proje kapsamında geleceğin çalışanları olacak öğrencilere yönelik, Gazikent Ortak Sağlık Güvenlik Biriminden İş Güvenliği Uzmanı Deniz Erim tarafından iş kazalarına karşı dikkatli olma, güvenlik önlemleri ve kaza anında yapılması gerekenler başlıklarını içeren “İş Kazaları ve İlkyardım” konulu konferans verildi.

Kaynak: İHA