İlmihal Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Ankara Asilder ve Zinde Gençlik Kulübü'nün düzenlediği "Ufka Yolculuk “ İlmihal yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan yarışmanın İl Koordinatörü Abdullah Şahin, 77 ilde 87 bin kişinin katılımıyla yapılan yarışmaya Malatya’dan 990 kişinin katıldığını bildirdi.

İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç da okumanın önemine değinerek, organizasyonu yapan, organizasyonda görev alan herkesi ve katılımcıları tebrik etti.

Doç. Dr. Abdullah Çolak ise ilmihal okumanın önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Yarışmada 18 yaş altı kategorisinde dereceye girenlerden birinci olan Sümeyye Başyiğit diz üstü bilgisayarla; ikinci olan Enes Kaçar Tablet bilgisayarla ve üçüncü olan Kadir Aras, çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ayrıca 18 yaş üstü kategorisinde dereceye girenlerden, birinci olan Zeynep Sarıca diz üstü bilgisayarla, ikinci olan Bayram Hakverdi tablet bilgisayarla ve üçüncü olan Hanife Evren çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ödül törenine, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Çolak, İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Yetiş, ÇEKÜD Malatya İl Temsilcisi Dr. Erol Karaaslan ve birçok dernek yöneticisinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA