Küçük Kız Cinayet Anını Anlattı

Beşiktaş’ta, boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Muhterem Göçmen’in yeğeni Saadet İrem Karlıdağ, cinayet anını anlatırken, öldürülen kadının ablası Çiğdem Evcil ise katili serbest bırakan savcıdan şikayetçi olacaklarını söyledi.

Küçük Kız Cinayet Anını Anlattı
Olay, Nispetiye Caddesi numara 26’da bulunan kuaför dükkanında dün saat 14.00 sıralarında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk annesi Muhterem Göçmen (31), şiddetli geçimsizlik nedeniyle kocası Serdar Göçmen’e boşanma davası açtı. Davaya rağmen aralarındaki sorun devam edince kadın mahkemeye giderek uzaklaştırma kararı çıkarttı. 2 ay önce mahkemenin kararı ile Serdar Göçmen’in eşine 200 metreden fazla yaklaşmaması istendi. Buna rağmen, Muhterem Göçmen’in çalıştığı dükkana gelen Serdar Göçmen, eşinden boşanmaktan vazgeçmesini istedi. Çift arasında tartışma çıkınca Serdar Göçmen bıçakla eşini öldürdü.

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlanan Muhterem Göçmen’in cenazesi Zincirlikuyu Morgu’na kaldırılırken, Göçmen’in ailesinin ise hala olayın şokunu anlatamadı.

Muhterem Göçmen’in ablası Çiğdem Evcil, “Hep gazetelerde televizyonlarda dinlerdik. Dün sabah televizyonda bir program izledim. Dedim ki ‘Allah kimseye evlat acısı vermesin’ ama bir saat sonra bu acıyı ben yaşadım. Geçinemiyorlardı. Kaçırdığı günden bu yana hep eziyet, işkence. 13 yılda benim kız kardeşim belki 50 kere ayrılmaya karar verdi. Kaçtı bize geldi sığındı. Geldi annesi yalvardı bir daha yapmayacak diye. İçip içip eve geliyor şiddet, kadın olayları. 2 tane çocukları var” dedi.

Kardeşi Muhterem Göçmen’in eşinden 5 aydır ayrı olduğunu ifade eden Evcil, katil zanlısının sürekli kardeşinin tehdit ettiğini söyledi.

Evcil kardeşini darp eden katil zanlısının 10 gün cezaevinde yatması gerekirken savcılık tarafından serbest bırakıldığını iddia ederek şunları söyledi:
“En son bu olaydan 2 gün önce kız kardeşimin işyerine gidip bir kafeye gidiyorlar. Oturmaları 2 dakika sürüyor. Kız kardeşim ‘ben artık seninle yaşamak istemiyorum 13 yılımı verdim artık sana 3 dakikamı vermem’ diyor. Kalkıyor kız kardeşimin yüzüne vuruyor. Biz koruma memurları geldiler, bizi aldılar. Ertesi sabah tekrar işyerine geliyor. Muhterem ‘tamam görüşelim’ diyor, polisi arıyorlar. Poliste bunu yakalattırıyor. Biz asayişe gittiğimiz gün bize ‘bu hakkında verilen cezayı çiğnedi, buna en az 10 gün hapsi var’ dediler. Biz 10 gün içerisinde taşınacaktık. O kardeşimi öldürmeseydi biz o gün gidecektik. Kardeşim o gün beni aradı ağlayarak ‘serbest bırakmışlar’ dedi.

Bize 10 gün hapis cezasına çarptırılacak dediler ama bunu savcıya sormak lazım. Bunu serbest bırakan o savcıya soracağım. Nasıl vicdanı rahat ediyor? Serbest kaldıktan ertesi gün kardeşimi öldürdü."

KÜÇÜK KIZ CİNAYET ANINI ANLATTI
Öte yandan, Muhterem Göçmen’in yeğeni Saadet İrem Karlıdağ ise cinayet anını saniye saniye anlattı. Konuşmakta güçlük çektiği gözlenen Karlıdağ, “Beni teyzem havluları yerine koymam için odaya yolladı. Ben içeriye gittikten sonra bağırış sesleri duydum. Dışarıya çıktım baktım eniştem oradaydı. Önceden boğazına bıçağı saplamış daha sonra göğsüne 3 kere sapladı. Ben teyze diye bağırınca kaçtı gitti. Teyzem yere düştü gülümsedi ondan sonra gözlerini kapattı zaten” dedi.

Kaynak: İHA