Öztürk’tün Kentsel Dönüşüm Çağrısı

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk, Kastamonuluların Kastamonu Belediyesine ait içinde düğün ve konferans salonlarının bulunduğu kültür merkezine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Öztürk’tün Kentsel Dönüşüm Çağrısı
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Beyçelebi ve Saraçlar Mahallesi birleştirilmiş mahalle danışma meclisi düzenledi.

İsmail Bey konağında yapılan toplantıda AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk, teşkilat üyeleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk, tüm masaları ziyaret ederek, davetlilere ‘hoş geldiniz’ dedi ve kırmızı karanfil verdi.

İlk olarak Başkan Öztürk, Saraçlar Mahalle Başkanı Saadettin Küçüktarakçı ve Beyçelebi Mahalle Başkanı Murat Emici’nin mahalleleriyle ilgili talep ve isteklerini dinledi. Mahalleliler, Kastamonu Belediyesinin hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamadıklarını belirterek, belediyenin hizmetlerinin sadece ana cadde üzerinde kaldığını ve mahalle aralarına gidildiğinde yeteri kadar hizmet görmediklerini kaydettiler. Yağmurun yağdığında sorunların daha da çok arttığını iddia eden mahalle sakinleri, “Yağmur yağdığında her yer göl oluyor. Mahallelerimizde maalesef yeşil alan denilebilecek pek bir yer kalmadı.

Ardından Başkan Öztürk, “Bu iki mahallenin stratejik konumu Kastamonu için çok mühim. Çünkü bu mahalleler, şehrin kapısıdır. Yani gelen insanların Kastamonu’ya dair ilk izlenimlerini oluşturdukları, bir yargıya vardıkları ve bundan da bir genellemeye ulaştıkları bir bölgedir. Şehirler insanlar gibidir, kabul görebilmesi için önce kıyafetinin, önce görüntüsünün güzel olması gerekir” dedi.

Mahalle sakinlerinin istek ve taleplerine de değinen Öztürk, “Bizden istenilenlerin hepsini değerlendireceğiz. Hatta başkan adayımızla bu isteklerin yerine getirilmesi için pazarlık edeceğiz. Bu konuda içiniz rahat olsun. Biz, sizin bu gece burada bulunup bize verdiğiniz kıymet ve destekten çok memnunuz. Böyle bir dönemde bizimle oldunuz ve bize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Hepinizin malumu son dönemde “Duran Adamlar” var. Malum, duranlara saygılıyız ancak bizde “Durmak Yok Hizmete Devam” diyoruz” şeklinde konuştu.

Kendilerinin Kastamonu Belediyesinin yaptıkları hizmetleri göz ardı etmediklerini belirten Öztürk, fakat büyük projeleri hayata geçirmek için Belediyeye talip olduklarını ifade ederek, “İki-üç evi Marshall’ın desteği ile boyamakla olmaz. Kastamonu’nun belediyeye ait kültür merkezine ihtiyacı var. İçinde düğün ve konferans salonları olması lazım. İlçe belediyelerimiz bile kültür merkezlerine başladı.

Hatta bitirme aşamasına geldiler. Kastamonu’ya çok acil kentsel dönüşüm gereklidir. Aksi taktirde bu dönüşümü tamamlayan diğer iller turizmde mevcut ve sabit bir potansiyele ulaşacak ve biz gene geride kalacağız” diye konuştu.

Bazı siyasi partilerin mahallelerde, propaganda yaparak vatandaşların kentsel dönüşümle evlerinin ellerinden alınacağı gibi cümleler kullandığını belirten Öztürk, şöyle konuştu: “Bunlara aldırış etmeyin. Biz vatandaşlarımızı mağdur etmek için değil, mağrur etmek yani gururlu kılmak için daha yaşanılası bir çevre vermek, vatandaşa hizmetkar olmak için gelmek istiyoruz. Bu arada Çağlayık Deresinin ıslahı ile ilgili sözleşme DSİ tarafından imzalandı. Bu muhitte oturanlar derenin ıslahını istiyorlardı, bunun için sözleşme yapıldı”
Mahalle yönetimleri tarafından İl Başkanı Metin Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk’e verilen hediyelerin ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA