Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso’dan Başkan Gümrükçüoğlu’na Ziyaret

Kolombiya’nın Türkiye Büyükelçisi Fernando Panesso, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso’dan Başkan Gümrükçüoğlu’na Ziyaret
FİFA U20 Dünya Kupası maçları için Trabzon’a gelen Büyükelçi ve eşi şehrin doğasına hayran kaldıklarını söylediler. Büyükelçi Fernardo ziyarette yaptığı açıklamada, Trabzon’da olmaktan çok mutluyum olduğunu söyledi.

Fernando, “Ankara’da arkadaşlarım bana ülkenin yeşil parçasına gidiyorsun dediler. Gerçekten görülmeye değer bir doğa harikası. On sekiz aydır yaşadığım bu güzel ülke doğası, tarihi, yiyecekleri, kültürü, her şeyi ile mükemmel ve büyüleyici bir yer. Kolombiya halkı ülkenizi ve tarihinizi çok iyi biliyor. Özellikle İstanbul Kolombiyalılar için bir rüya şehirdir. Ülkelerimizin imzaladığı anlaşmadan sonra Kolombiya’dan Türkiye’ye çok sayıda Kolombiya vatandaşı gelmeye başladı.

Ülkemizin insanlarının bu güzel ülkeyi gezip görmeleri beni oldukça mutlu ediyor. Tabi sadece Ege ve Akdeniz'i değil ülkenin bu taraflarını da görmelerini ve bu güzellikleri yaşamalarını çok arzularım” dedi.

Türkiye’nin Kolombiya’da iyi tanındığını kaydeden Fernando, “Ülkenizde Galatasaray kulübünde oynamış Mondragon ve Beşiktaş kulübünde oynamış Cordoba burada yaşadıkları güzellikleri Kolombiya’da katıldıkları her programda anlatıp buraların tanıtımını yapıyor. Tabi futbol ülkemiz içinde çok önemli bir yere sahip. U20 futbol takımımızın bu turnuvada önemli başarı elde edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu ise, dost ülkenin Büyükelçisini ve eşlerini Trabzon’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, “Sizleri Türkiye’de yeşilin ve mavinin buluştuğu güzel şehrimizde görmek çok memnuniyet verici. FİFA U20 Dünya kupası maçları için şehrimize gelen Kolombiya milli takımını havaalanında bizzat ben karşıladım. Türkler olarak bizler Kolombiya halkını ve Kolombiya milli takımını çok seviyoruz. Kolombiya’nın dünya futbolunda önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Bu münasebetle güçlü bir takımı şehrimizde ağırlamak bizleri ayrıca memnun etti. Şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini gezip gördüğünüzde oldukça memnun kalacağınıza inanıyorum. Trabzon’un yayalarına çıkmak sizlere farklı bir deneyim yaşatacaktır. Dost iki ülkenin Büyükelçisini ve eşleri hanımefendiyi şehrimizde ağırlamaktan onur duyduğumuzu ifa ediyor, FİFA U20 gurup maçlarında Kolombiya milli takımına başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, konuklarına telkari işlemeli fincan takımı ve gümüşten örme bileklik hediye etti. Büyükelçi ve eşi ise Gümrükçüoğlu’na ülkelerini tanıtan kitapçık ve CD hediye etti.
Kaynak: İHA