Bafra'da “alemlerin Efendisine Sevgi Gecesi”

Samsun’un Bafra ilçesinde AK Parti Bafra Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Alemlerin Efendisine Sevgi Gecesi”, Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Bafra'da “alemlerin Efendisine Sevgi Gecesi”
Bafra yeni Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen “Alemlerin Efendisine Sevgi Gecesi” programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

AK Parti Bafra Gençlik Kolları Başkanı Adnan Günal yaptığı açılış konuşmasında, “Efendimizin sadece hayatını dinlemek için değil, yaşantısını örnek almaya gayret sarf etmek için toplandığımız bu güzel gecede aynı duyguyu bizimle paylaşan seçkin bir toplulukla birlikte olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz” dedi

Eşref Ziya Terzi’nin konseriyle devan eden gece, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz’ın Kur’an tilaveti ile devam etti.

Selim Semih Maden isimli öğrencinin Arif Nihat Asya’nın “Naat” şiirini okumasının ardından konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Peygamber Efendimizi anma ve anlama programı düzenlemek çok güzel. Hele de anlamak çok çok daha güzel. Peygamber Efendimizi anlayarak yaşamak hepimize nasıp olsun” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, “Muhteşem kalabalığın toplanmasının esas sebebi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in anılması, hatırlanmasıdır. Bu meydanları sizler için inşa ettik. Peygamber ahlakı ile yaşamak, onu anlamak ve anlatmak bu genç için çok önemli. Bizler de bu konuda her türlü gayreti sarf ediyoruz ve edeceğiz” ifadelerini kullandı

Daha sonra sahneye çıkan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Karataş, “Allah bize dürüstlük nasip eylesin, emniyet nasip eylesin. İçimizi dışımızı, özümüzü sözümüzü bir eylesin, dürüst eylesin. Bugün dürüst Müslümanlara çok ihtiyaç var” şeklinde konuştu

Program, Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın yaptığı konuşmanın ardından yapılan dua ile son buldu. Milletvekili Ahmet Yeni, Doç. Dr. Mustafa Karataş'a teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi.
Kaynak: İHA