Adana'da Polise Taş Atan Göstericilere Müdahale

Adana'da, İstanbul Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini protesto yürüyüşü sırasında polise taş atan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Adana'da Polise Taş Atan Göstericilere Müdahale
Müdahale sırasında yoldan geçen kadın ve çocuklar zor anlar yaşadı.
İstanbul'da Taksim'i yayalaştırma projesi kapsamında Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçların kesilecek olmasını protesto etmek isteyen bir grup Adana'da gösteri yaptı. Atatürk Parkı'nda toplanan grup, bir süre sonra Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Grup, yürürken güvenlik önlemi alan polise taşla saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis gruba önce tazyikli suyla müdahale etti. Buna rağmen grup kaçmayınca polis biber gazıyla müdahale etti. Ancak ara sokaklara kaçan grup, gazın etkisi geçtikten sonra tekrar yola çıkıp polisi taşlamaya başladı.

Bazı göstericiler ara sokaklara polisin geçmemesi için barikat kurdu. TOMA'lar kurulan barikatları yıkarak ara sokaklardaki göstericilere müdahale etti. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Gösteri sırasında yoldan geçen çocuk ve kadınlar ise zor anlar yaşadı. Polis çocuklara yardımcı oldu

Göstericiler yanlarındaki getirdikleri özel karışım ve limon ile gaz bombasının etkisini azaltmaya çalıştı. Gösteriler halen devam ediyor.
Kaynak: İHA