Balçovalı Kadınlardan Gönül Yemeği

Balçova’da öncülüğünü kadın belediye meclis üyelerinin yaptığı sosyal sorumluluk projesi ile çok büyük geçim sıkıntısı yaşayan ailelere haftanın iki günü sıcak yemek yardımı yapılıyor.

Balçovalı Kadınlardan Gönül Yemeği
İki ay önce başlatılan projenin başlangıcında bir araya gelen kadınlar evlerinde hazırladıkları yemekler ile kermesler hazırladı. Buradan elde ettikleri biriktiren Balçova’nın öncü kadınları, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan pazaryerinde mutfak ve araç-gereç yardımı aldıktan sonra malzemeler alarak yemek yapmaya başladı.

Haftanın iki günü 4 çeşit yemek yapan kadınlar bu yemekleri çok ciddi geçim sıkıntısı çeken ailelere götürmeye başladı.

Pazaryerinde yapılan alışverişler ve hazırlanan yemekler ile kampanya kısa sürede Balçova’da duyuldu. Maddi yardımların yanı sıra, malzeme yardımı yapan hayırseverlerin katkısı bir anda arttı. Yemeklerin evlere götürülmesi için araçlarını tahsis edenler sıraya girdi. Fırıncıdan manava, kasaptan şarküteriye kadar herkes destek olmaya başladı.

Tamamen gönüllülük esasına göre yürüyen proje sayesinde, her hafta 150 ailenin evine sıcak yemek götürülüyor. Yemek götürülen aileleri kimsenin bilmediğini ifade eden Balçovalı kadınlar “Çok ama çok zor durumda olan aileler var. Biz evde oturacağımıza onlara destek olmaya çalışıyoruz. Proje artık kendi kendine işliyor. Yardımseverler yardım yapıyor, biz mutfakta kendi evimize yemek hazırlar gibi hazırlıyoruz vatandaşımız da sıcak yemek yiyor.

Projeye lojistik destek veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ilçede imece kültürünü her alanda hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade ederek “Bu projeyi hazırlayan ve uygulayan kadınlarımız çok kutsal bir işe imza atıyorlar. İnsanlara kamunun çok büyük katkısı gücü olmadan da birşeyler yapılacağını gösterdiler. Hepsini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA