Öğrencilerden Polonya’ya Sanat Köprüsü

Adana'da Yenişehir Ortaokulu, Türkiye, Almanya, İtalya, Macaristan Polonya ve Malta'nın yer aldığı ”Görmek ve Görünür Kılmak" konulu proje kapsamında Polonya’nın Opole şehrine gitti.

Öğrencilerden Polonya’ya Sanat Köprüsü
Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans destekli Comenius Okul Ortaklıkları kapsamında koordinatörlüğünü, Almanya'nın yaptığı ve aralarında Türkiye, İtalya, Macaristan Polonya ve Malta'dan da öğrencilerin yer aldığı ”Görmek ve Görünür Kılmak" konulu projenin amacının öğrencilerin görsel sanatları kullanarak yorumlamayı, resim tekniklerini kullanarak kendilerini bu yönde geliştirmeleri, bunları yaparken projede yer alan ülkeler arasında kültür alışverişi sağlamak, öğrencilerin gerek okul hayatında gerekse günlük yaşantılarında daha aktif olmalarını, hayata pozitif bakmalarını ve yaptıkları işten zevk almalarını amaçlandığı bildirildi.

Bu amaç doğrultusunda projeye katılan Yenişehir Ortaokulu, Polonya'nın Opole şehrine gitti. Öğrenciler Publiczne Gimnazjum‘da uluslararası gruplarla bir araya gelerek ilk gün Fresco çalışması yaptı. Öğleden sonra şehrin tarihi yerleri ziyaret eden öğrenciler, ikinci gün ise Wroclaw şehrine gidilerek, Raclawicka Battle, 1793’lerde Rusya ve Polonya arası yapılan savaşı konu eden panaroma müzesini gezdi. Müzenin tasarımı öğrencilerin savaşın ortasında hissettiren yapısından dolayı öğrenciler tarafından çok etkileyici ve gerçekçi bulundu. Üçüncü gün ise öğrenciler Turawa denilen göl kıyısında şehre yaklaşık yarım saat uzaklıktaki bir piknik alanına gidilerek savaşı konu eden soyut resimler yaptı. Daha sonra her ülke kendi ülkesini tanıtan posterler hazırladı. Projede yer alan bütün öğrenciler tarafından Raclawicka Battle’ı konu alan sessiz canlandırma yapıldı.

Projenin bir sonraki çalışması Eylül ayı içerisinde bütün proje ortaklarının Malta’da bir araya gelerek ortak çalışma yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA