Hayatını Kaybeden Melek, Geride 2 Acılı Baba Bıraktı

Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği sebebiyle organ nakli yapılan ve 103 sonra hayatını kaybeden 2,5 yaşındaki Melek Özcan, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Cenazeye, oğlunun kalbini bağışlayan baba da katıldı.

Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği sebebiyle organ bekleyen 2,5 yaşındaki Melek Özcan’ın imdadına Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel'in kalbi nakledilerek yaşama tutunmuştu. Oğlu Utku Yücel’i kaybeden baba Kemal Yücel oğlunun kalbi ile yaşayan Melek’i gördüğünde bir evladını kaybedip başka bir evlat kazanmanın sevincini yaşıyordu. Yaklaşık 103 gün yaşayan Melek Özcan, tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Hastanesinde dün gece hayatını kaybetti. Acı haberi alan Utku Yücel’in babası Kemal Yücel de Diyarbakır’a gelerek oğlunun kalbini taşıyan melek Özcan’ın cenazesine katıldı.

Melek Özcan’ın dedesi Kemal Durgun, “Torunum hastaydı kendisine takılan kalp ile 103 gün yaşadı ve onun o anıları hala benim cebimde saklı. Biz onu hep öyle hatırlayacağız” dedi.

Oğlu Utku Yücel’in kalbi ile 105 gün yaşayan Melek’in cenazesine katılan baba Kemal Yücel de kendisi için zor bir durum olduğunu belirterek, “Şimdi yaşanılan acıyı tarif etmek imkansız. Büyük bir evlat acısı var. 105 gün boyunca ailesinde sevinç vardı. Utku’nun 7’inci gününde mevlidini verdikten sonra Melek’in hastane bahçesinde çekilen görüntüyü gördüğümde gözlerimden sevinçten gözyaşı geldi. Melek bebek hastane bahçesinde koşup oynuyordu özgürce. 105 gün o özgürlüğü yaşadı, içimizde buruk bir mutluluk yaşattı keşke yaşasaydı, iki acı birden yaşadım. Ben de artık Diyarbakır’ın bir parçası oldum ve bundan sonra Adana ile Diyarbakır arasında bir gönül köprüsü oluşturacağım” dedi.

Hem Meleğin babası hem de kalbini aldığı Utku’nun babası aynı safta Yeniköy Mezarlığında cenaze namazını kıldılar. Kılınan cenaze namazı sonrası Meleğin annesi Azize Özcan fenalık geçirirken, cenaze toprağa verilmek üzere Yeniköy mezarlığına götürüldü.

Oğlu Utku’nun cep telefonundaki fotoğrafına bakan baba Kemal Yücel, göz yaşlarına hakim olamazken, aynı zamanda evladının kalbini taşıyan Melek’in de cenaze namazına katıldı.

Kaynak: İHA