Gerçek Gazeteciler Derneği’nden Vali Çınar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Bartın Gerçek Gazeteciler Derneği Başkanı Süleyman Karaman, dernek yönetici ve üyeleri ile birlikte geçen ay göreve başlayan Vali Ali Çınar’ı ziyaret ederek başarılar diledi.

Gerçek Gazeteciler Derneği’nden Vali Çınar’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Konuklarını makamında kabul eden Vali Çınar önemli değerlendirmelerde bulundu. Dernek Başkanı Karaman Vali Çınar’a Bartın’a hizmet görevini yürütürken basın olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Ziyarete Bartın Pusula Gazetesi’nden Arif Üçler, Özlem Bıçak, Samet Duran, Akif Yaman, Bartın Olay Gazetesi Sahibi Hilmi Karaman ve Selman Gökcan katıldı.

EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ
Vali Çınar da konuşmasında, “Görevimiz bizim yetkimizin fazlalığından ziyade, sorumluklarımızın ağırlıklarından kaynaklanıyor. Devlet teşkilatlanması içerisinde, valilik yaptığınız ildeki tüm vatandaşlarınıza karşı en iyi şekilde görevinizi yürüteceksin deniyor. Yürütürken de sevgiyi ve şefkati eksik etmeyeceksin. Yaşanılan sıkıntıları bir an önce gidereceksin. Fakir fukaraya el uzatacaksın. İnsanları şiddetten, kötülüklerden ve zalimane davranışlardan uzak tutacaksın. Gittiğin illerde ekonomiyi güçlendirip ve artırıp insanların evine daha fazla ekmek getirmesini sağlamalısın deniyor. Bizim görevimiz budur” dedi.

YATIRIMLARI TAKİP EDECEĞİZ
Vali Çınar, “Biz vali olarak hükümeti ve devleti temsil ediyoruz. Hükümetimizin yatırım politikasının veya buradaki yatırım ve hizmetleri en iyi şeklide takip edip vatandaşımızın hizmetine sunmaktır. Yürütülen yatırımların takip edilip, bir an önce bitirilmesini sağlamaktır. Diğer taraftan ise halkımızı temsil ediyoruz. Halkımıza yapılacak bir haksızlık karşısında da dur diyoruz. Kime diyoruz bunu, hem devlet kurumlarına hem de halkımızın arasında birbirleri ile haksızlık yapana diyoruz. Bu davranışı yaparken de hem kudreti temsil ediyoruz hem de şefkati temsil ediyoruz. Kendi nefsimize yapılmamasını istemediğimiz şeyleri başkasına yapmamalıyız” diye konuştu.

YATIRIMLARDA HASSAS OLACAĞIZ
Doğal hayatın ve çevrenin korunmasına önem vereceklerini belirten Vali Çınar “İlimizin bir turizm ili olduğunu unutmamalıyız. Üretim ve istihdamın arttırılması da hem devletin hem de bizim görevimiz. Hem çevremizi korumaya çalışacağız hem de yatırım ve istihdama destek vereceğiz. Çünkü işsizliği de bir şekilde önlememiz gerekiyor. İnsanlara evine ekmek getirebilecekleri bir iş sahibi olmasının da yolunu açmamız gerekiyor. Yapılacak tüm yatırımlarda çevreyi dikkate alan yatırımlar, doğal hayatın korunmasını dikkate alan yatırımlar önemlidir” şeklinde konuştu.

İŞİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Vali Çınar “Yatırımlar konusunda çevreye zarar verecek şeyleri önleyecek şekilde bunlarla ilgili yeni teknolojiler var. Yeni teknolojiler ilimizde gerektiğinde kullanılır. Çağımızda da zaruridir. İnsanların huzurunun ve mutluluğunun arttırılmasında gerek güvenlik gerekse eğitim hizmetlerimizin hepsinin görevini eksiksiz yapacağına inanıyorum. Kimseye haksızlık yapmadan, hak ve hukuka saygı göstererek işimizi yapmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

ADALET ÖN PLANDA OLACAK
Hizmetlerinde adaleti ön planda tutacağını kaydeden Vali Çınar, “Bu görevi yürütürken; hak, hakkaniyet ve adaleti ön planda tutacağız, tüm vatandaşlarımıza Devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü göstererek, ilimizin ortak menfaatlerini ön planda tutarak, halkımızla iyi ve sürekli bir iletişim içinde olmaya özen göstereceğiz. İlimizin ekonomik ve sosyal, kültür ve turizm alanında gelişmesi ve kalkınmasına yönelik çalışmaları; kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızla birlikte yapmaya gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

KOORDİNASYONA ÖNEM VERECEĞİZ
Vali Çınar, Mülki ve Mahalli İdareler, Adli ve Askeri Kuruluşlar, Üniversite ve Mesleki Odalar ile Basın ve Medya Kuruluşları ile iletişim ve koordinasyona özen göstereceklerini de söyledi.

Vali Çınar “Güvenlik, eğitim, sağlık, sosyal yardım ve sosyal hizmetler, gençlik hizmetleri ve spor, tarım ve gıda denetimi, ulaşım ve organize sanayi konularında sürekli bir faaliyet yürütülecektir. İş ve hizmetleri yaparken, İlimizin Sayın Milletvekillerinin destekleri çok değerli olacaktır” şeklinde konuştu.

ZİYARETİN ANISINA HEDİYE
Dernek Başkanı Süleyman Karaman ziyaretin anısına Vali Çınar’a üzerinde İnkumu sahilindeki kayanın üzerinde bulunan çam ağacının resmedildiği rölyefi hediye etti. Rölyef çalışması Bartınlı Sanatçı Ersoy Kantarcıoğlu tarafından yapıldı. Karaman bu hediyeyi Vali Çınar’ın internetteki twetinden etkilenerek takdim ettiğini söyledi.

Vali Çınar’ın yazdığı twet şöyle; “Bartın İnkumu’nda, ekmeğini taştan çıkaran insanlar gibi gıdasını tutunduğu taştan alan çam ağacının azim ve sabrının resmidir”
Kaynak: İHA