23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali Kakava Ateşi’ni Chp Grup Başkanvekili İnce Yaktı

23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kortej yürüyüşü ve ''Kakava Ateşi''nin yakılmasıyla başladı.

Karagöz Anıtı önünde düzenlenen törende, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Anıtı'na çelenk koydu

Çelenk sunmanın arıdan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın katıldığı kortej, Cumhuriyet Meydanı, Karaumur ve 100 Yıl Caddelerini takiben festival alanına yürüdü. Halk oyunları ekiplerinin ve Bulgaristan’dan gelen grupların gösterilerinin ardından Grup Başkanvekili İnce, CHP Kırklareli Milletvekilleri Dibek, Kesimoğlu ve Belediye Başkanı Çağlayan ''Kakava Ateşi''ni yaktı

Kakava Ateşi’nin yakılmasından sonra bir konuşma yapan Başkan Çağlayan; Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, 23. Karagöz Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali esasen 7. günü. Bu 7 gün boyunca, sizleri kışın verdiği stresten, yorgunluklarınızı attırmak için, ayrıca bir bahar coşkusu yaşatmak için gündüzleri, sosyal, sportif, kültür ve edebiyat faaliyetleri geceleri ise festivalimizin yerel anlamını da düşünerek yerel sanatçılarımıza konserler verdi. Bu akşamda profesyonel olarak sahnemizde güzel konserler olacak” dedi.

“ÜNLÜ SANATÇI MURAT DALKILIÇ KIRKLARELİLİLERE UNUTULMAZ DAKİKALAR YAŞATTI”
Başkan Çağlayan’ın konuşmasından sonra sahne alan genç kızların sevgilisi Murat Dalkılıç Kırklarelililere unutulmaz dakikalar yaşattı. Sahnede yaklaşık yarım saat kalan Dalkılıç albümünde bulunan ve genç kızların ağzından düşürmediği şarkıları seslendirdi.
Kaynak: İHA