Manisa’da Geleneksel Halk Eğitim Merkezleri İl Fuarı Açıldı

Manisa il merkezi ile ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri'ndeki kursiyerlerin eserlerinden oluşan Geleneksel Halk Eğitim Merkezleri İl Fuarı törenle açıldı.

Manisa Belediye Kültür Sitesi’ndeki açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergun, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, ünlü bestekar Amir Ateş, İlçe Halk Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Fuar açılışı öncesinde Manisa Şehzadeler Mehteri bir konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Vali Halil İbrahim Daşöz birer konuşma yaptı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezinin en başta gelen amaçlarından birisinin yaptıkları işleri aile bütçesine aktaran meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik hizmet sektörlerinde değerlendirmek olduğunu kaydetti.

Halk eğitimin diğer bir amacının ise Hayat Boyu Öğrenme anlayışı ile bireylerin; bilimsel, girişimci, teknolojik, iktisadi, sosyal kültürel gelişmelerini ve serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme ve kullanma alışkanlıkları kazandırmak, yeteneklerini geliştirme imkânını sağlamak olduğunu söyledi.

Altınsoy, ayrıca 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince İl genelinde toplam 3 bin 61 kurs açıldığını, bunların 214‘ünün I. Kademe Okuma Yazma, 75‘inin II. Kademe Okuma Yazma, bin 243‘ünün Mesleki ve Teknik ve bin 529‘unun Genel Amaçlı kurslar olduğunu belirtti.

Vali Halil İbrahim Daşöz de konuşmasında, Halk Eğitim Müdürlüklerimizin bütün bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar sonucu meydana getirdikleri eserlerin sergilendiği bu fuarda hep beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek hayatın bir okul olduğunu ve insanın yaşadığı sürece bu okulun hem öğrencisi hem de öğretmeni olduğunu söyledi.

Vali Daşöz, “Bu okulun iyi bir öğrencisi olduğumuzda, kapasitemizi geliştirdiğimizde içimizde ne kadar güçlü ve gizli yetenekler olduğunu keşfederiz” dedi.

Vali Daşöz açılan kurslarda 60 yaşındaki bir kişinin bilgisayar kullanmayı öğrenmesini örnek göstererek halk eğitimin yeri ve yaşının olmadığını belirtti.

Vali Halil İbrahim Daşöz İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ve kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Konuşmaların ardından Halk Eğitim fuar açılışı gerçekleştirildi.

Vali Daşöz Manisa Merkez ve İlçe Halk Eğitim Merkezlerinin sergilerini gezerek öğretmen ve kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA