Bu Yıl 10'uncusu Düzenlenen Oyunların Açılışı Çukurova Üniversitesi'nde Yapıldı

Çukurova Üniversitesi'nde , bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları"nın açılışı yapıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, ÇÜ Fatih Terim Stadı'ndaki törende, bu yıl ÇÜ'de gerçekleştirilen oyunların Türkiye'nin en büyük üniversite organizasyonu olduğunu söyledi.

Tamer, 2020 Olimpiyat Oyunları öncesinde bu tür organizasyonların Türkiye'ye faydalı olacağına inandığını belirterek, "Oyunlara 185 üniversiteden, yaklaşık 5 bin sporcu katılıyor. Türkiye, dünyadaki büyük organizasyonları düzenleyebilecek seviyeye geldi. Bu noktaya üniversite gençliğiyle geldik, onlara organizasyonda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel de oyunların, Türkiye'nin aday olduğu 2020 Olimpiyatları öncesi güzel bir yatırım olduğunu bildirdi.

Dans gösterilerinin de sunulduğu törene, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.

-ÇÜ 22. Bahar Şenliği sürüyor-

Öte yandan, ÇÜ'de bu yıl 22'ncisi düzenlenen bahar şenliği, yerleşkedeki etkinliklerle sürüyor.

ÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirilen şenlikte, öğrenci kulüpleri stantlar açarak, yarışmalar düzenledi.
Kaynak: AA