Mezitli Belediyesi 25 Adet Parseli Satışa Çıkarıyor

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, hedefledikleri projeleri gerçekleştirebilmek için ekonomik katkıya ihtiyaçları olduğunu belirterek, bu çerçevede mülkiyeti belediye ait 25 adet parseli satışa çıkaracaklarını bildirdi.

Mezitli Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Yıldırım başkanlığında yapıldı. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Mezitli Belediyesi 2012 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesine karar verildi.

Belediye Meclisi’nin 11 Ocak 2013 tarihli kararı ile birim fiyatı belirtilerek satışına izin verilen iki adet parsel ile mülkiyeti Mezitli Belediyesi’ne ait, imarında konut alanına isabet eden 25 adet parselin satışının yapılması ile ilgili teklifler görüşülerek, Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Yıldırım, imarında konut alanına isabet eden 25 adet parselin satışı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugünkü gelir seviyemize bakıldığında ya rutin olarak park, bahçe onarımı yapılacak ya da kentimizin temizliği ile ilgileneceğiz. Ama bizim önümüzdeki süreç içerisinde kentimiz açısından gerçekleştirmeyi hedef seçtiğimiz önemli projelerimiz var. Bu projelerimizi gerçekleştirmek için ekonomik katkıya ihtiyacımız var. Mayıs ayı İller Bankası payımızın yüzde 22 azalacağını öğrendik. Yüzde 22 azalan payımız global olarak 320 bin lira gelir azalmasına neden olmaktadır. Bu paya bağlı olarak kaldığımızda yalnızca rutin işlerimizi yapmamız gerekir, temizlik işleri, park, bahçeler işlerimiz gibi. Bizim, hazırladığımız projeleri gerçekleştirmek için yeni gelir arttırıcı kaynakların arttırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. 25 adet parsellerin satışı da bu nedenle yapılacaktır” dedi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde de İçel Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olan sivrisinek mücadelesine ilişkin bilgi veren Uğur Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin araç ve personel sayısını arttırarak ilaçlamaya başladığını, sorunsuz bir yaz mevsimi geçirilmesi için Mezitli Belediyesi olarak da çevre temizliği ile ilgili gerekli çalışmaların yapılmakta olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA