CHP’li Vekiller Serdal Gül‘ü Hastanede Ziyaret Etti

CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Melda Onur, Ercan Cengiz, Sedef Küçük ve CHP İstanbul İlçe Başkanları 1 Mayıs olaylarında yaralanan Serdal Gül’ü hastanede ziyaret etti.

CHP’li Vekiller Serdal Gül‘ü Hastanede Ziyaret Etti
CHP’li heyet 1 Mayıs olaylarında yaralanan Serdal Gül’ü Şişli Memorial Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Milletvekili Erdoğdu, “Kendisiyle görüştük sohbet ettik. Durumu daha iyiye gidiyor ama ağır bir travma atlatmış ailesi son derece üzgün, son derece üzgünüz. Devletin vatandaşını komaya sokması gerçekten çok üzücü bir durum, bayram kutlarken insanların hayati tehlikeye düşmesi son derece üzücü bir durum. Yeni demokrasilerde olan bir şey ileri demokrasilerde olan bir şey değil. Bu çocuk emekçi metal işçisi zaten, çok yoksul bir hayatı var. Üzerine bu devlet darbı bence devletin utancı olmalıdır” dedi.

1 Mayıs olaylarında yaralanan Dilan Alp ile ilgili soru üzerine Erdoğdu, “Biber gazına karşı 17 yaşındaki kız elinde sirkeyle gitmiş ve bu kızın babası tekstil işçisidir. Dilan’ın öyküsünü okuduğumuzda devletin yalanları ortaya çıkıyor. Yanında gaz patlarken 75 milyonun yüreği burkuldu” dedi.

Başbakan’ın “Polisin gazı sadece göz yaşartır CHP'nin gazı zehirler" sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğdu, “Seviyeli bir polemik olsa cevap vereyim ama bu benim cevap verebileceğim bir şey değil. Biz kimseye biber gazı atmayız, biz onlara demokrasi gülleri atarız. Meclis’te de görüyoruz her gün bunları” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA