Nilüfer Belediyesi’nden Liseli Tasarımcılara Ödül

BURSA (iHa) Nilüfer Belediyesi, “Yılın Yazarı: Sabahattin Ali Kitap Kapağı Tasarım Yarışması”nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Nilüfer Belediyesi’nden Liseli Tasarımcılara Ödül
Sabahattin Ali’nin genç kuşaklarca tanınması için Bursa'daki lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kitap kapağı tasarım yarışması tamamlandı. Yarışmada dereceye giren ve eserleri sergilenmeye değer bulunan öğrenciler, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ödül töreninde bir araya geldi.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Metin Tuncel, “Amacımız Sabahattin Ali gibi çok yönlü bir sanatçıyı daha geniş kitlelere tanıtmak. Çünkü üretkenlik kelimesi onda tam karşılığını buluyor. Sabahattin Ali’nin enerjisini aldığı ‘özgürlük’ kavramı ise bize yol gösteriyor” diye konuştu.

Seçici kurul üyelerinden, Nilüfer Belediyesi Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi sorumlusu Necla
Yarışmada Şehit Öğretmen Kubilay Lisesi’nden Şermin Kılıç birinci, Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Elif Badem ikinci ve Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Enise Tosun üçüncü oldu. Meslek Lisesi’nden Enise Tosun üçüncü oldu. Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Kader Atıcı'nın ise Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazandığı yarışmada, dereceye giren öğrenciler ödüllerini Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Metin Tuncel ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı’dan aldı.
Kaynak: İHA