Keklikler, Tarım Alanlarını Çekirgeden Koruyacak

Ankara - Ankara'nın Akyurt ilçesinde tarım alanlarına zarar veren çekirgelerle mücadele etmek amacıyla doğa 500 keklik bırakıldı.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ve 9. Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında yetiştirilen kekliklerin Akyurt'ta doğaya bırakılması nedeniyle tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, çekirgelerle hem kimyasal hem de biyolojik mücadele yapıldığını belirterek, tüm kurumların koordineli bir şekilde mücadeleyi yürüttüğünü kaydetti.

Şu anda 20 bin dekar alanda çekirge istilası olduğunu ve bu alanda hemen mücadeleye başladıklarını kaydeden Temel, proje ile kısa vadede çekirge zararını en aza indirme, uzun vadede ise çekirge istilasına son vermek istediklerini vurguladı. Mücadele sırasında bölge insanlarına da doğal dengeyi korumada önemli görevler düştüğünü ifade eden Temel, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ise zayıflayan doğal dengenin tekrar oluşturulması amacıyla çalıştıklarını belirterek, bu doğrultuda önümüzdeki yıllarda da doğaya keklik salmaya devam edileceklerini ifade etti.

Bozca Mahallesi Muhtarı Erol Cantürk ise 2 yıldır mahsullerin çekirgelerden dolayı zarar gördüğünü ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kekliklere çok iyi bakacaklarını ve avlanılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Cantürk, artık köylerinin keklik sesleriyle güzelleşeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından 500 keklik doğaya bırakıldı.

Öte yandan proje kapsamında doğaya bin civarında keklik bırakılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA