Cankurtaran Ekipleri, İzmit Körfezi'nde Tatbikat Yaptı

Kocaeli - Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezinde görevli 150 gönüllü, İzmit Körfezi'nde kurtarma tatbikatı yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı KOSKEM'de görevli ekipler, zodyak bot, ambulans, dalgıç aracı, jet ski ve arazi aracıyla senaryo gereğince denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişiyi kurtardı. Ekipler tarafından kurtarılan kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada, göreve geldiği 2004 yılında kokan ve yüzülmeyen bir deniz olduğunu belirterek, arıtma tesisleri kurarak, sanayicilerle İzmit Körfezi'ni temizlediklerini ve bugün yüzülebilir hale getirdiklerini söyledi.

Karadeniz sahillerinde kanalizasyon ve arıtma tesislerini devreye aldıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi'nde ve Karadeniz sahillerinde bir gram kirli suyun denize akmadığını, köyler dahil, kirli suları yüzde 98'ini arıtarak deşarj ettiklerini vurguladı.

Karaosmanoğlu, 800 eğitim almış gönüllü itfaiyeci bulunduğunu, kurtarma ekiplerinde gönüllü hemşire, doktor, dalgıçlar bulunduğunu belirterek, "Her şeyin gönüllü olanı makbuldür. Gönül olmayan işten fayda gelmez" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ise KOSKEM ekiplerinin, Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Ereğli Defne, Ereğli Kadınlar Plajı ve Karamürsel Altınkemer sahillerinde geçen yıl yaz aylarında 2 bin 143 kişiyi boğulmaktan kurtardığı, boğulma vakalarına başarıyla müdahale ettiğini söyledi.

Kara, kurtarma çalışmalarında 6 zodyak bot, 7 ambulans, bir dalgıç aracı, 4 arazi aracı, 4 jet-ski ve kurtarma aparatı, 25 su geçirmez telsiz, 2 otobüs, can simitleri, palet, megafon, dürbün ve can yelekleri kullanıldığını belirterek, KOSKEM ekiplerinin 1 Haziran Cumartesi günü yaz sezonunu Karamürsel, Kandıra ve Darıca Bayramoğlu sahillerinde 150 kişilik ekiple açacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA