Beytüşşebap'taki Elektrik Kesintisi

Şırnak - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Şırnak İl Müdürü Selahettin Yıldırım, basında yer alan ve Beytüşşebap ilçesinin 15 gün boyunca karanlıkta kaldığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Mayıs'ta bazı basın organlarında Beytüşşebap ve Uludere ilçelerindeki elektrik kesintileri ile ilgili açıklamaların yanlış anlaşılması ve taraflarına ait olmayan görev ve sorumlulukların dışındaki beyanların düzeltilmesi amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu kaydetti.

Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesindeki indirici trafo merkezinin yandığını belirten Yıldırım, Beytüşşebap ilçesinin 15 gün boyunca karanlıkta kaldığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Hilal indirici trafo merkezinin 25 Mayıs'ta yanması sonucu Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı bütün köy ve beldelerinde elektrik kesildiğini aktaran Yıldırım, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Onarımdan sonra 25 Mayıs'ta Uludere merkez Şenoba ve Hilal beldelerine enerji verildi.

Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri, bağlı bütün köy ve beldelerde karanlıkta olan bölgemiz bulunmamaktadır. Bölge üç gün kısmen enerjisiz kalmıştır. Bahse konu bölge şimdilik Şırnak İndirici trafo merkezinden beslenmekte. TEİAŞ'a ait Hilal İndirici trafo merkezindeki bakım ve onarım çalışmalarının bitmesini müteakip bölgeye tekrar TEİAŞ tarafından Hilal TM üzerinden enerji verilecektir. Arızanın TEİAŞ'a ait Hilal TM'nin arızasından kaynaklandığı, gerek TEDAŞ personeli ve gerekse TEİAŞ personeli gerekli gayretleri göstererek abonelere kesintisiz ve kaliteli enerji verme çabaları sürmektedir."

Kaynak: AA