Anamur'da Elekrtrik Üretim Kapasitesi Artacak

İçel - Anamur'da faaliyet gösteren 3 hidroelektrik santralinden 46 megavat/saat elektrik üretilirken, yeni santrallerin tamamlanmasıyla bu oranın 86,5 megavat/saate çıkacağı bildirildi.

Otluca HES İşletme Müdürü Kemal Yıldız, faaliyette olan hidroelektrik santrallerinden Otluca 1'de 36.9, Otluca 2'de 5.8 ve Boğuntu'da 3.3 megavat/saat elektrik üretimi yapıldığını belirtti.

Anamur Sugözü köyündeki 2 santral ve Alaköprü Barajı'ndaki santralin üretime geçmesiyle Anamur'da toplam 86.5 megavat/saat elektrik üretimi yapılacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Sugözü köyünde yapımı devam eden iki elektrik santralinin yüzde 70'i tamamlandı. Tesislerin tamamlanmasıyala, Dağbaşı HES'te 10.5, Yazılı HES'te 8 ve Alaköprü HES'te ise 22 megavat/saat elektrik üretilecek. Hidroelektrik santrallerini işletirken çevrenin korunmasına büyük önem veriyoruz. Santrallerin yapım aşamasında bozulan ormanlık alanlarda rehabilitasyon çalışması yaptık. Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa 40 bin adet ağaç diktik. Atık sularımızı sızdırmaz havuzda toplayarak belediyeye ait araçla taşıyoruz ve yılda bu iş için yaklaşık 16 bin lira harcıyoruz. Türbinlerin atık yağlarını geri dönüşüm firmalarına gönderiyoruz, Çöplerimizi belediyeden aldığımız konteynerlere düzenli olarak toplayıp gönderiyoruz. Ayrıca balık göçleri için de balık geçidi yaptık."

Yıldız, Bozyazı'ya, 18 megavat/saat elektrik üretim kapasitesine sahip 2 santral yapılması için de çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA