45 Yıllık Husumet Halaylarla Son Buldu

Hakkari - Yüksekova ilçesinde, aralarında 45 yıldır kan davası olan iki aile, verilen barış yemeğiyle husumete son verdi.

İlçede 45 yıl önce arazi anlaşmazlığı sonucu Yıldız ve Turus aileleri arasında başlayan kan davasında iki aileden 14 kişinin hayatını kaybetti.

Kan davası nedeniyle Irak'a göç eden Yıldız ve ilçede kalan Turus aileleri arasındaki 45 yıllık sorun Mohsin Oramari adlı Iraklı bir kanaat önderinin araya girmesiyle çözüldü.

Kadıköyü'ndeki piknik alanında düzenlenen yemekte aileleri bir araya getiren Oramari, Kürtçe yaptığı konuşmada, kan davasının barışla sonuçlanmasının herkesi mutlu ettiğini söyledi.

Oramari, "Artık toplumumuzda böyle kan davalarının yeri yoktur. Tek temennimiz artık bu kan davalarının yaşanmaması. Toplumda barışı hakim kılmamız gerekir" diyerek kan davalı diğer ailelerin de davalarından vazgeçmelerini istedi.

Turus ailesi ileri geleni Hacı Kameri de, ailelerin barışmasına sevindiklerini belirterek, "Bugün tüm topluma örnek bir davranış gösterildi. Yıllardır husumetli aileler barıştı. Kötü günler geride kaldı" diye konuştu.

Yerel sanatçıların da davet edildiği yemek sonrasında iki aile mensupları kol kola halay çekerek barışmayı kutladı.

Kaynak: AA