Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Uşak Valiliği 2013 yılı Taşkın Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden amaçlarının kurumların su taşkınlarına karşı görev ve sorumluluklarını gözden geçirmek olduğunu söyledi.

Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu toplantısına Vali Mehmet Ufuk Erden’in yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde Belediye Başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Erden, kurulun su taşkınlarının sebep olacağı can ve mal kayıplarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler ve uygulamaların belirlenmesi açısından önemli bir görevi ifa ettiğini belirtti.

Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu toplantısında il genelindeki su taşkınlarından korunmak, taşkın koruma tesislerinin işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması ile ilgili yapılacak çalışmalarla, kurumlar arasındaki görev ve sorumlulukların değerlendirildiğini ifade etti.

Toplantıda DSİ 23. Şube Müdürlüğü tarafından Uşak’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken, 2013 yılında taşkın korumaya yönelik yapılacak çalışmalar karara bağlandı.
Kaynak: İHA