Tayvan Büyükelçisinden Hititlerin Tarihine Yolculuk

Tayvan Ankara Büyükelçisi Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi James C.

Tayvan Büyükelçisinden Hititlerin Tarihine Yolculuk
H. Chen ve eşi Maria Peng, ören yerleri ve arkeolojik alanları ziyaret etti.
AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu’nun daveti üzerine Çorum’a gelen Tayvanlı diplomat Chen, ilk olarak Alacahöyük beldesini ziyaret etti. Alacanöyük Belediye Başkanı Rızak Bek tarafından karşılanan konuk büyükelçi daha sonra buradaki örenyerleri ve Alacahöyük müzesini gezdi. Gezinin ardından belediye başkanı Bek, Büyükelçi Chen ve eşine günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Alacahayök’ün ardından Boğazkale’ye geçen Chen, Hititlerin başkenti Hattuşa’da tarihe yolculuk yaptı. Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysatla birlikte örenyerlerini gezen konuk heyet son olarak Bağazkale Müzesi’ni ziyaret etti. Buradaki eserler hakkında bilgi alan Tayvanlı diplomat AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ve başkan Soysatla birlikte 96 yıl sonra Almanya’dan anavatanına getirilen Hattuşa sfenksi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Chen, son olarak Baktat tesislerini ziyaret etti.

Çorum’a ilk kez geldiğini dile getiren Büyükelçi James C.H. Chen, burada gördüğü yakın ilginin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Çorum’un sanayi kuruluşları kadar büyük bir medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getiren Chen, önümüzdeki dönemde Tayvan’dan bir heyetle tekrar Çorum’a gezi planlamayı düşündüklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA