Nikah Şahidi OlduktanSonra Dünya Evine Girdi

İzmit Belediyesince 42 çift için toplu nikah töreni düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan çiftlerin bazılarının bebekleriyle nikah masasına oturdukları görüldü.

Nikah için 4 yaşındaki kızı Sevim'le gelen Ali Sezer Tonguç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıl önce eşi Yonca'yla imam nikahıyla evlendiklerini belirterek, resmi nikah için "reşit" olmayı beklediklerini söyledi.

Nikahlarının gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını anlatan Tonguç, evlilik cüzdanını kızıyla birlikte alacaklarını ifade etti.

Ali Sezer Tonguç ve Yonca Özkurşun çiftine şahit olduktan sonra nikahı kıyılan Gurbet Pekcan ise Tonguç'la aynı mahallede oturduklarını kaydetti.

Nikah başvurusunu beraber yaptıklarını dile getiren Pekcan, "Tonguç çiftine şahit olduktan sonra biz de nikahımızı kıydık" dedi.

-78 yaşında dünya evine girdi-

Toplu nikah töreniyle yeniden dünya evine giren 78 yaşındaki Adem Erbaş da mutlu bir hayat yaşamak istediğini belirterek, eşinin 2007 yılında kanserden dolayı hayatını kaybettiğini anlattı.

Hayatının geri kalan kısmında da mutlu olmak istediğini ifade eden Erbaş, "Mutsuz hayat görmedim bugüne kadar. Evleneceğim eşimle akrabalar vasıtasıyla tanıştık. Bazı akrabalar aramızdaki yaş farkını öne sürdü ama biz 'evet' dedik ve evleniyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA