"Memorial Doğuma Hazırlık Kursu" Hafta Sonu Başlayacak

Memorial Antalya Hastanesi tarafından hamilelik sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması ve bebeğin bakımına yönelik anne adayları için "Memorial Doğuma Hazırlık Kursu" hafta sonu başlayacak.

Memorial Antalya Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, anne ve baba adayları için hamilelik ve doğum süreci her zaman heyecanlı, bir o kadar da stresli geçtiği, bu telaşlı günlerin stresini azaltmanın doğru bilgilendirme ile mümkün olabileceği belirtildi.

Hamilelik yolculuğunun 40 hafta sürdüğünü ve anne adaylarının bilinçli ve mutlu bir hamilelik dönemi geçirmeleri için düzenlenen "Memorial Doğuma Hazırlık Kursları"nın halka açık ve ücretsiz gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bebek sahibi olacak çiftler uzman doktorlardan öğrenecekleri bilgiler ışığında bilinçli bir hamilelik süreci yaşayarak, yaşamsal önem taşıyan bazı sorunların da önüne geçebiliyor. Kursumuz Memorial Antalya Hastanesi'nde 4 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. Kursun birinci haftasında gebelik oluşumu, gebelik süresince anne adaylarında meydana gelen fizyolojik değişiklikler, gebelik süresince risk oluşturabilecek durumlar ele alınıyor. Ayrıca gebelik süresince oluşabilecek cilt sorunları ve tedavi yöntemleri de bu eğitimlerde anlatılan konular arasında bulunuyor.

Kursun ikinci haftasında kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından katılımcılar anne karnındaki bebeğin gelişimi, takibi, gebelik süresince yapılması gereken testler ve doğum hakkında bilgilendiriliyor. Anestezi doktoru da doğum ağrısını azaltıcı yöntemleri katılımcılarla paylaşıyor. Gebelik süresince ortaya çıkabilecek duruş ve yürüyüş bozukluklarını önlemek ve rahat bir doğum süreci geçirmek amacıyla uygulamalı gebelik egzersizleri anlatılıyor. Egzersizlerin yanı sıra anne adayı gebelik süresince dengeli ve yeterli beslenme hakkında beslenme ve diyet uzmanları tarafından bilgilendiriliyor."

Eğitimin son haftalarında erken doğum durumunda alınabilecek tedbirler, gebelik sürecinin ardından bebek doğduktan sonraki süreçle ilgili bebeğin beslenmesi, anne sütü ve emzirmenin önemi, bebeklik ve çocukluk dönemi aşıları ile bebek bakımı ile ilgili pratik bilgilerin anlatılacağı bildirilen açıklamada, kursların 25 Mayıs'a kadar her cumartesi günü 14.00-16.00 saatlerinde yapılacağı belirtildi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA