AK Parti Malatya Teşkilatı Engellilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Malatya'daki engelli dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Malatya Teşkilatı Engellilerle Bir Araya Geldi
Engelliler Haftası nedeniyle, AK Parti Malatya İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı tarafından Aksaç Otel’de, engelli derneklerinin temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, engelli vatandaşların isteklerini ve sorunlarını görüşmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Engelliler Haftasını hep beraber kutladık. Dolu dolu bir hafta geçirdik. Ve bizler de hafta münasebetiyle sizlerle bir araya geldik. Sizlerin sorunlarını dinlemek, bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak istedik” dedi.

Tüfenkçi, AK Parti iktidarları döneminde engelli vatandaşlara yönelik devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “AK Parti, halkın içinden çıkmış, halkla birlikte olmuş ve sizlerin sesine kulak vermiştir. Dolayısıyla sizlerin ne dediği bizler için büyük önem taşıyor. AK Parti iktidarıyla beraber bütün alanlarda olduğu gibi engelliler noktasında da kelimenin tam anlamıyla devrim yaşadık. Gerek kamuda istihdamda, gerek özelde istihdama kadar yapılan teşvikler, alımlar ve hayatınızın kolaylaştırılmasında ki çalışmalar devrim niteliğindedir” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, AK Parti iktidarı döneminde engellilere yönelik birçok yasanın çıkarıldığını kaydederek, “AK Parti’den önce ve AK Parti’den sonra diye bir ayrım yapsak yeridir. AK Parti’ye kadar engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesini birçok iktidarlar akıllarından bile geçirmediler. Birçok iktidarlar da bunu beceremediler. Ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet etmesiyle birlikte engellilerle ilgili yasalar art arda çıkmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli derneklerinin temsilcileri sorun ve isteklerini iletti. Etkinlikte ayrıca hasta ve engelli 4 vatandaşa, AK Parti İl Teşkilatı üyelerinin katkılarıyla tekerlekli sandalye verildi.

Etkinliğe; AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve engelli derneklerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA