Çocukların Kırdığı Rekorları Kayıt Altına Almak İsteyen Prof. Dr. Kural ve Türkgücü "Dünya Çocuk Rekorları" Projesini Hayata Geçirdi

Kamuoyunda sigara kullanımıyla mücadele ve çevre konusundaki duyarlılığıyla tanınan Prof. Dr. Orhan Kural ile Aydın Türkgücü, çocukların kırdığı rekorları kayıt altına almak için "Dünya Çocuk Rekorları" projesini hayata geçirdi.

Dünya Çocuk Rekorları Genel Koordinatörü Aydın Türkgücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Guinness Rekorlar Kitabı'nda çocuklar tarafından kırılan rekorlara yer verilen bir bölümünün bulunmaması nedeniyle bu alandaki açığı kapatmak istediklerini söyledi.

"Dünya Çocuk Rekorları" ismini 2009 yılında tescil ettirmelerinin ardından çalışmalara başladıklarını anlatan Türkgücü, 17 Nisan 2010'da, 2 bin 100 çocuğun aynı anda aşure yemesiyle "En Çok Çocukla Aşure Yeme Rekoru"nun İzmir'de kırıldığını bildirdi.

Bu rekorun, TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, 39 ayrı ülkeden Türkiye'yi ziyaret eden çocukların ülkelerinden getirdikleri aşure malzemeleriyle hazırlandığına dikkati çeken Türkgücü, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Dünyanın ilk çocuk bayramına sahip olan ülkemizin, çocukların kırdığı rekorlar konusunda da bir dünya markası yaratması için yola çıktık. Burada bireysel çocuk rekorlarında ziyade, çocukların toplu olarak kırdıkları rekorları dikkate alıyoruz. Bu projede çocuklar asla birbiriyle yarışmıyor, takım çalışması yaparak kültür, beslenme, sağlık, spor ve çevre alanlarındaki rekorlara imza atıyorlar. Burada rekor kadar önemli olan çocuklara takım ruhunu kazandırmak."

-Yurt dışındaki rekorlar da tescillenecek-

Proje kapsamında, kısa sürede, aralarında "En Çok Çocukla Süt İçme", "En Çok Çocukla Sıçrama", "En Çok Çocukla Tasarruf" ve "En Çok Çocukla Öğretmenler Günü Kutlama" rekorlarının da olduğu 34 rekoru tescil etiklerini dile getiren Türkgücü, projenin dünyaca tanınan bir markaya dönüşmesi için yurt dışında da benzer rekorları kayıt altına alacaklarını söyledi.

Türkgücü, hayvan haklarına dikkat çekmek için 382'si yabancı bin 500 çocuğun katılımıyla "En Çok Çocukla Hayvan Hakları İçin Denizde Yürüyüş" rekor denemesi gerçekleştirildiğini belirterek, bu girişimin uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu kaydetti.

Guinness Rekorlar Kitabı'nda olduğu gibi, rekor denemelerinde bir hakem heyetinin hazır bulunduğunu vurgulayan Türkgücü, 8-10 kişilik Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nin başında, uzun süre Guinness'in Türkiye Fahri Temsilciliğini yapan Prof. Dr. Orhan Kural'ın yer aldığını bildirdi.

Tescil ettikleri 34 rekor arasında kendilerini en çok heyecanlandıranın Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki bin 101 çocukla depremin ardından Van'daki çocuklar için "Aynı Anda Oyuncak Toplama Rekoru" olduğunu ifade eden Türkgücü, "O rekorda bir kamyon dolusu oyuncak toplamıştık. Çok sevdikleri oyuncaklarını Vanlı akranlarıyla paylaşan çocukların özverisi ve fedakarlığı görülmeye değerdi" diye konuştu.

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA