Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, Gediz İlçesini Ziyaret Etti

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Besaam Mortaja, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle beraber Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkacağını umuyoruz" dedi.

Mortaja başkanlığındaki heyet, ticari ve kültürel bağların geliştirilmesi amacıyla Gediz Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun da bulunduğu ziyarette konuşan Mortaja, kendisini öz kardeşlerinin yanında hissettiğini, kardeşliğin bütün gereklerinin oluştuğunu söyledi.

Gazze'nin İsrail tarafından kuşatılarak zulüm altında olduğunu belirten Mortaja, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle beraber Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkacağını umuyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve bunların daha ileriye götürülmesi için buradayız. Kütahya'ya kurulması planlanan Kütahya-Gazze Derneği, bizleri memnun etmiştir. Bizler, yani Filistinliler, Mavi Marmara Gemisi'nde şehit olan kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Filistin halkı olarak bu ay sonunda Sayın Erdoğan'ın Gazze'ye yapmayı planladığı ziyareti sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizler Türk halkının kardeşleriyiz. Her zaman onların desteklerine ihtiyacımız var."

Saraoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazze ile tarihsel ve kültürel bağlarının iş ilişkileriyle geliştirileceğini anlattı.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA