Ak Pati’nin Otizm Farkındalık Programı Etkinliği

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığının 81 İlde eşzamanlı gerçekleştirdiği Otizm Farkındalık ayı kutlama programları kapsamda, İzmir İl Sosyal İşler Başkanlığı ile İl Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanlığı “Otizm Farkındalık” ayı programı etkinliğini düzenledi.

Ak Pati’nin Otizm Farkındalık Programı Etkinliği
Optimum AVM’de düzenlenen etkinliğe 70 otizmli çocuk ve beraberinde aileleri katıldı.

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Faika Altunay, Otizm ayı ile ilgili şunları söyledi.

“Otizm” bir hayat gerçeğidir. Biz “Otizmi fark et, yaşamı paylaş” sloganı ile yola çıktık. Otizmli bireyler ve ebeveynlerine hep birlikte gönüllü destek verelim ve çocuklarımız hep birlikte büyüsün. Otizmli çocuklarımızın güçlü yönlerinden faydalanın, onları evde ve okulda ilgi alanlarına yönlenmeleri için cesaretlendirmek amacıyla AK Parti ailesi olarak, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama dâhil olmaları ve erişilebilir hayat standartlarına ulaşabilmeleri için sürekli yaşam kalitesini yükseltici politikalar üretip bu politikaları hayata geçiriyoruz.

Bundan sonra her ay bir engel grubuna farkındalık etkinliği düzenleyerek sosyal sorumluluğu üst düzeye çıkartıyoruz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı İl Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran ise “Otizm Farkındalık Programı kapsamında 70 otizmli çocuğumuzu aileleriyle birlikte Optimum AVM’de ağırladık. Çocuklarımızla birlikte yemek yedik, oyun oynadık ve çeşitli etkinliklerde birlikte olduk. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu.

İlk defa hamburger yiyen, ilk defa ketçapa dokunan ve ilk defa jetonlu oyuncaklara binen otizmli çocuklarımız, geçirdikleri 3 saat içinde otizmli olduklarını unutup, sadece çocuk olduklarını hissettiler. Aileleri de, çocuklarının sosyal yaşantıya dâhil olduğunu görünce şaşkınlığı ve mutluluğu aynı anda yaşadılar.” diye konuştu.

Kaynak: İHA