Ak Parti Yalova Milletvekili Coşkun Açıklaması

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran özel geceler olduğunu söyledi.

Coşkun, Regaib Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında, gecesi ve gündüzüyle mübarek üç ayların ve kandillerin kendimizi kontrol etmemiz açısından eksiklerimizin farkına varmak için mutlak bir fırsat olduğunu vurguladı.

Regaib Kandili'nin Allah'ın insanlara inayet ve lütfunu bol bol ihsan ettiği nadide bir gece olduğunu dile getiren Coşkun, şunları kaydetti:

"Kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran özel gecelerdir. Rahmet ve mağfiret mevsimi olan üç ayların verdiği mutluluğu hep beraber yaşamaktayız. Bu güzel geceler, insanlarımız arasında kardeşlik ve sevgi duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmalıdır. Dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. İslam aleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

-Koçal'ın mesajı

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal da mesajında, Regaib Kandili'nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ettiğini bildirdi. Koçal, şunları kaydetti:

"Aramızda insani değerlerin artmasına, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalmasına vesile olan, bu mübarek geceler yanlış ve kusurlardan dönmek, maneviyatımızı daha da güçlendirmek için önemli bir fırsattır. Bu müstesna zamanları fırsat bilerek, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeli sevdiklerimizle iç içe olmalıyız. Üç ayların başlangıcı, Ramazan-ı Şerif'in müjdeleyicisi Regaip Kandili'nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum."

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA