CHP, Huzur, Demokrasi ve Barış İçin Koşullarını Sıraladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, yaptığı basın açıklamasında ülkede huzur, barış ve demokrasi istediklerini söyledi.

CHP, Huzur, Demokrasi ve Barış İçin Koşullarını Sıraladı
Parti binasında Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Gençlik Kolları Başkanı Engin Özer ve Kadın Kolları Başkanı İlhan Küçüker ile birlikte basın açıklaması yapan İl Başkanı Bilal Doğan, Türkiye’nin özgür ve demokrat bir ülke olması için kendilerinin hazır olduklarını ifade etti.

Özgür ve demokrat bir Türkiye için yapılması gerekenleri sıralayan İl Başkanı Bilal Doğan, şunları söyledi:
“Bu topraklarda huzur, demokrasi ve barış isteyen herkese çağrı yapıyoruz. Özgür ve demokrat bir Türkiye için öncelikli yüzde 10 seçim barajının kaldırılması, demokrasi ve insan haklarına saygı gösterilmesi gerekir. Milletin vekillerini, Ankara değil millet iradesi seçsin. Düşünce ve ifade özgürlüğü güvence altına alınarak, toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüğü geliştirelim. Din ve vicdan özgürlüğü korunsun, her inanca eşit imkan sağlansın. Basın özgürlüğü sağlanarak, tutuklu öğrenci ayıbına son verilsin. Özel yetkili mahkemeler kaldırılarak, yeniden yargılanmanın yolu açılsın. Halkın seçtiği tutuklu vekillere özgürlük verilerek, gizli tanık hukukuna ve yasadışı dinlemelere son verilsin. Faili meçhul cinayetler çözümlensin, Nevruz resmi bayram ilan edilsin. Uludere katliamı aydınlatılsın, Diyarbakır Cezaevi müze yapılsın. Mayınlı araziler temizlenip köylülere verilsin.”
Kaynak: İHA