Doğa severler, tarihi yol güzergahında 22 kilometre yürüdü

Denizli'de bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Geleneksel Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü"nde doğa severler, tarihi yol güzergahında 22 kilometre yürüdü.

Kızılcabölük Belediyesinin organize ettiği, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün de desteklediği yürüyüş, Kızılcabölük Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı.

Yürüyüşe MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Ulukent Belediye Başkanı Mehmet Neşiray ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emin Haluk Ayhan, yürüyüşten önce yaptığı konuşmada, gelenekselleşen yürüyüşün büyükşehir statüsüne geçildiğinde de devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Kızılcabölük Belediyesi'in ve Kızılcabölüklülerin gelenekselleşen birçok etkinliği var. Bunların bir şekilde devam ettirilmesi gerekir. Ben bu etkinliklerde emeği geçenleri kutluyor, bu pazar günü bu saatte etkinliğe spora destek vererek burada bulunan sizlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da yürüyüşün yol özelliği açısından bir benzerinin olmadığını belirterek, halk yürüyüşü olarak başlattıkları etkinliği 17 yıldır sürdürdüklerini söyledi.

Herakleia Hieronu'ndan Pamukkale Hierapolis'e gelen tarihi yol güzergahında gerçekleştirdikleri yürüyüşü bu yıl "2013 UNESCO Piri Reis Haritası'nın 500. Yıldönümü" anısına düzenlediklerini ifade eden Uslu, "Dünyanın en uzun doğa yürüyüşü olarak da biliniyor. Yıllar önce başlattığımız bu yürüyüşe zamanla Kızılcabölük dışından katılımlar arttı, spor ve doğa dostlarının buluşma etkinliği haline geldi. Bizler sahip olduğumuz değerleri kaybetmeden fark edebilirsek, onları korur, onlara sahip çıkarız. Bu düşünceyle yürüyüş yolu olarak seçilen bu doğal parkurun bugün tarih ve doğa kokan oksijenini soluyacağız" dedi.

Kızılcabölük Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılan 22 kilometrelik yürüyüş, Denizli Çamlık'a tamamlandı.

Yürüyüş yapılan yol güzergahında Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik önlemleri alırken, ambulanslar da hazır bulundu.

Muhabir: İbrahim SÜzer / Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA