Arınç, Siirt Akademesi’ni Ziyaret Etti

Siirt’teki temaslarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt Akademisi'ni ziyaret etti.

Arınç, Siirt Akademesi’ni Ziyaret Etti
Açılışını yaptığı Algül Mahallesi'ndeki Babudarp Camii'nden sonra Siirt Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mart 2013 yılında hizmete açılan Siirt Akademisi’ni ziyaret eden Devlet Bakanı Arınç, burada yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akademinin Başbakan Erdoğan’ın 8 Mart’a Siirt ziyaretinde hizmete girdiğini belirten Siirt Valisi Ahmet Aydın, akademide gençlik destek merkezi, madde bağımlılığı ile mücadele ve rehabilitasyon eğitimlerinin verildiğini, öğrencilerin sınavlara hazırlık destek çalışmalarının da yapıldığını söyledi.

Vali Aydın, ayrıca akademide kütüphane, konferans salonu, sportif çalışmaların yapılabileceği alanlar ile bilgisayar odalarının bulunduğunu söyleyerek, eğitim gören ve projeye dahil olan öğrencilere her gün sıcak çorba verildiğini sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu da, 2011 yılında PKK saldırısında hayatını kaybeden Kevser Çetin, Nergiz Evin, Zeynep Evin’in isimlerinin Siirt Akademisi’ndeki kütüphane ve konferans salonlarına verildiğini ifade etti

Arınç, akademi girişinde yer alan Çanakkale’de şehit düşen Siirtlilerin bulunduğu bir tabloyu inceledi. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Arınç, Siirt Akademisi’nin güzel bir model olduğunu belirterek, yapılan çalışmalardan ötürü yetkililere teşekkür etti. Akademi ziyareti, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Akşam saat 20.00’de kanaat önderlerinin de katılacağı akşam yemeğine katılacak olan Bülent Arınç, geceyi polis evinde geçirecek. 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Veysel Karani’yi anma etkinliklerine katılacak olan Arınç'ın daha sonra Siirt'ten ayrılması bekleniyor

Kaynak: İHA