Antalya'da Bir Anne, Doğuştan Böbrek Yetmezliği Bulunan 7 Yaşındaki Oğluna, Bir Kadın Da Böbrek Yetmezliği Çeken Annesine Böbreğini Verdi

Süleyman Elçin - Antalya'da bir anne 7 yaşındaki oğluna, bir kadın da böbrek yetmezliği çeken annesine böbreğini bağışladı.

Muğla'da yaşayan 2 çocuk annesi 57 yaşındaki Nurten Bilginer, 7 yıl önce baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede yapılan testlerde böbrek yetmezliği çektiğini öğrendi. İlaç tedavisine başlayan Bilginer'in 2 yıl önce iki böbreği de tamamen işlevini görmez hale geldi. Diyalize girmeye başlayan Bilginer için eşi Ramazan Bilginer, kızı Dilek Göçer,damadı Muhammet Ali Göçer ile diğer kızı Melek Bilginer böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yakınlarının fedakarca davranışı karşısında duygulanan anne Bilginer, "Yakınlarımın ameliyat masasına yatmasına kalbim dayanmaz" diyerek teklifleri geri çevirdi.

Sağlık Bakanlığının ulusal bekleme listesine kaydolan Bilginer'in sağlık durumu, 2 yıl diyalize girdikten sonra ağırlaştı. Karaciğerleri su toplayan Bilginer için doktorlar, acil böbrek nakli yapılması gerektiğini bildirdi.

-"Annemin bana verdiğini anneme geri vermek istiyorum"-

Doktorun bu uyarısı üzerine Dilek Göçer, "Annemin bana verdiğini anneme geri vermek istiyorum" diyerek böbreğini bağışlamak istediğini söyledi.

Yapılan testler sonucunda nakil için bir sorun bulunmadığı tespit edildi. Medical Park Antalya Hastanesinde, Prof. Dr. Alper Demirbaş yönetiminde gerçekleştirilen ameliyatla Göçer'den alınan böbrek, başarıyla annesine nakledildi.

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan anne Bilginer, AA muhabirine, "Benim için en güzel Anneler Günü hediyesi oldu" dedi.

Kızına teşekkür eden Bilginer, "Cennet, annelerin ayakların altındadır' derler. Herkes annesinin değerini bilmeli. Çok şükür iki hayırlı evlat yetiştirdim. Bana Anneler Günü'nden hemen önce hayat verdi. Çok mutluyum" diye konuştu.

Dilek Göçer ise annesinin çektiği acılara dayanamadığı için böyle bir karar verdiğini anlattı. Göçer, "Anneler Günü'ne denk gelmesi bizi çok mutlu etti. Anneme unutmayacağı bir hediye verdim. Umarım yaşadığı bütün sıkıntılardan kurtulur ve eskisi gibi sağlıklı bir hayat yaşar" dedi.

-7 yaşındaki oğlunu böbreğiyle sağlığına kavuşturdu-

Konya'nın Akşehir ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Selma-Durmuş Başer çiftinin ikinci çocukları Halil Başer'e doğuştan böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Küçük Halil, hastanede ilaç tedavisi görmeye başladı.

Hayatının ilk yıllarını çoğunlukla hastanede geçiren küçük çocuğun böbrekleri, 7 yaşına geldiğinde tamamen işlevini görmez hale geldi.

Doktorlar, anne Başer'e "Ya diyalize girmeli ya da böbrek nakli yapılmalı" dedi.

Oğlunun diyalize girmesini istemeyen Başer, böbrek nakli için gönüllü oldu.

Anne ve oğlu, nakil için Antalya'ya geldi. Medical Park Antalya Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla anneden alınan böbrek, başarıyla oğluna nakledildi. Naklin ardından sağlığına kavuşan küçük Halil, "Annemi çok seviyorum. En güzel anne, benim annem" şeklinde konuştu.

Anne Selma Başer ise Anneler Günü'nde oğluna yeniden hayat verdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Oğlunun çektiği acılara dayanamadığını vurgulayan Başer, "Oğlumun diyalize girmesine yüreğim el vermedi. O nedenle tereddüt etmeden böbreğimi vermeye karar verdim. En güzel Anneler Günü hediyem, oğlumun sağlığına kavuşması" dedi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA