Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Türkiye'nin belini büken terör belası aslında et ve tırnak olan toplumların her zaman birlikte yaşamasına gölge düşüremedi" dedi.

Türel, Siteler Mahallesi'ndeki Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun temel atma töreninde, senelerce Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştığını söyledi.

Bugünlerde yaşanan çözüm sürecinin kardeşliği daha da pekiştirdiğini, süreçten en güzel şekilde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yararlandığını belirten Türel, şöyle konuştu.

"Hakikaten geçmişle mukayese edilemeyecek hizmetleri hep birlikte görüyoruz. Türkiye'nin belini büken terör belası aslında et ve tırnak olan toplumların her zaman birlikte yaşamasına gölge düşüremedi. Çünkü bu mesele, toplumlar arasında yaşanan bir mesele değil. Türkiye'nin sinir uçlarına dokunmak suretiyle hassasiyetlerini kaşımak suretiyle aslında ülkenin gelişmesi ve bu bölgenin gelişmesini önlemek için oynan bazı tezgahlardır. Şimdi inşallah bunlardan kurtulacağız. Gençlerimiz, artık bu oyunlara alet olmayacak."

Türel, 30 yılda terör için 30 milyar TL harcandığını belirterek, "Teröre harcadığımız 30 milyar TL ile neler yapabilirdik, bunu hepinizin takdirine bırakıyorum. Bu sadece teröre harcanan para. Bunu bir de terör nedeniyle kayıplarımızın üzerine düşündüğümüzde bu rakamın misli misli artacağını çok iyi biliyoruz. Bu 10 senede ortaya konan gelişimle ülkemiz çok iyi bir noktaya gelecektir" diye konuştu.

-"Acı, kan ve gözyaşı dinsin"-

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise terörün çözümüyle bölge topraklarının şahlanacağını, Türkiye'nin çağ atlayacağını söyledi.

Terör yüzünden yıllardan beri GAP Projesi'nin tamamlanamadığına dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:

"İnşallah bir an önce çözüm olur. Bu tarih yakın. Hep birlikte bu heyecanı yaşıyoruz. Herkesin de duasını ve katkısını bekliyoruz. Çünkü bu sadece AK Parti'nin sorunu değil. Bu milletin sorunu. Yıllardır enerjimizi heba eden bir sorun. Bakın 30 yıldır bir GAP Projesi'ni bitiremedik. Eğer terör olmasaydı, teröre giden para ile 10 tane GAP Projesi biterdi. 40 bin insanımızı kaybettik. Gençlerimizi heba ettik. Şehit haberleri yüreğimizi dağladı ama artık 'bitsin' diyoruz. Bu acı, bu kan, bu gözyaşı dinsin istiyoruz. Bu çözümden sonra çok büyük yatırımlar olacak. Türkiye kalkınma hamlesini yapacak. Türkiye değil bölgesinde dünyada örnek gösterilecek lokomotif olacak bir ülke haline gelecek."

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da hükümetin verdiği desteklerle Adıyaman'da bir eğitim seferberliği başlattıklarını ifade ederek, bu yıl 440 derslik yapmaya başladıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.

Muhabir: Hakan Furkan-Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA