Mudanya'daki Konakta Sürdürülen Restorasyon Çalışmaları Tamamlanma Aşamasına Geldi

Mudanya Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülecek Tahir Paşa Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi.

İlçenin en eski yapılarından ve Lale Devri'nin en güzel örneklerini biri olan konak, restorasyonun ardından Mudanya'nın ilk kent müzesi niteliğiyle hizmet verecek.

Mudanya Belediyesinin, konağı Kültür ve Turizm Bakanlığından devralmasının Agah Bursalı'nın desteğiyle yapılan restorasyon çalışmalarını, Bursalı ile inceleyen Belediye Başkanı Hasan Aktürk, elektrik tesisatı ve bahçe düzenleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kısa sürede bitecek çalışmalar sonunda yapılacak açılışla kente tek kent müzesinin kazandırılmış olacağını belirten Aktürk, şunları kaydetti:

"Mudanya, yaptığımız çalışmalarla çok değerli bir kent müzesine sahip olacak. Tarihe mal olmuş, Türkiye Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Mudanya Mütareke Evi ve Müzemizin de restorasyonuna başlandı. İlçemizin, bünyesinde barındırdığı tarihi müzeleriyle yerli ve yabancı turistler tarafından bundan böyle tercih edilen bölgelerin başında geleceğimize eminim."

Muhabir: Ömer Bilik

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA