Yeni Türkiye Dergisi, 'başkanlık Sistemi' Kapağı İle Yayında

Bazı bakanların da yazarlık yaptığı Yeni Türkiye Dergisi’nin Mart-Nisan sayısında ‘Başkanlık Sistemi’ bütün yönleriyle ele alındı.

Yeni Türkiye Dergisi, 'başkanlık Sistemi' Kapağı İle Yayında
Yeni Türkiye Dergisi, Ocak 2013’deki 1160 sayfalık ‘Yeni Anayasa özel sayısı’nın ardından Nisan ayında da başkanlık sistemini bütün detaylarıyla inceledi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ‘Başkanlık Sistemi ve Kalkınma’, İçişleri Bakanı Muammer Güler ‘ Başkanlık Sistemi Açısından Yeni Büyükşehir Belediye Modeli’, Bilim, ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Hangi Sistem mi, Hangi Değerlerler mi’, BBP Genel başkanı Mustafa Destici ‘Başkanlık Rejimi Hakkındaki Düşüncelerimiz’, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ‘Başkanlık Sisteminde Yasama ve Diğer Sistemlerle Mukayesesi’ başlıklı makaleleri de dergi içeriğinde yer alıyor.

105 YAZAR 10 AYRI KONU BAŞLIĞI

Burhan Kuzu, Ahmet İyimaya, Atilla Kart, Faruk Bal, Binnaz Toprak, Nur Vergin, Fevzi Demir, Hasan Celâl Güzel, Erdoğan Teziç, Doğu Ergil, Ali Murat Özdemir, Anıl Çeçen, Pınar Akçalı, Mümtaz Sarıçiçek, Ergun Özbudun, Ersin Kalaycıoğlu, Şükrü Karatepe, Sevtap Yokuş, Gonca Bayraktar, Mehmet Tevfik Gülsoy, Levent Gönenç, Hasan Tunç Ertan’un da başkanlık sistemi üzerine yazıları bulunuyor. Türkiye'nin toplam entelektüel birikimini içinde barındırmasıyla ünlü olan dergi Mart-Nisan 2013’te 51. sayıya ulaştı. Dergide, 105 araştırmacı yazar, bilim adamı ve siyasetçi 10 ayrı konu başlığı altında başkanlık sistemini masaya yatırdı.Yayın Kurulunda Halil İnalcık, Kemal Karpat, İlber Ortaylı, Nevzat Yalçıntaş, Sami Selçuk, Ergun Özbudun ve Nur Vergin gibi isimleri barındıran dergi, gazete bayilerinden ve kitapçılardan temin edilebiliyor .