Demirtaş: Bu Sürece Destek Olmak, AK Parti’ye veya BDP’ye Destek Anlamına Gelmez

İmralı görüşmesi ardından Irak’ın kuzeyindeki Erbil şehrine gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara, İmralı ve Kandil üçgeninde bu sürecin yürümesi için rol üstlendiklerini ve sürece herkesin destek vermesi gerektiğini vurguladı.

BDP Başkanı Selahattin Demirtaş, Erbil’de bulunan BDP temsilciliği binasında yaptığı açıklamada, “Bu sürece destek olmak AK Parti’ye destek olmak anlamına gelmez ve ya BDP’ye destek anlamına gelmez. Bu sürece AK Parti ile yapılan bir anlaşma olarak bakılmamalı. Herkesin bu sürece destek vermesi gerekiyor.” dedi.

Demirtaş konuşmasında Irak Bölgesel Kürt hükümeti, Değişim Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bu süreçte verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Şu aşamada yaptıkları bu görüşmeler çerçevesinde, PKK’nın silah bırakması ve çekilmesinin söz konusu olmadığını aktaran Demirtaş, ancak sürecin devam ettiğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ayrıca Abdullah Öcalan’ın sürece verdiği önemin ister Kandil’e göndermiş olduğu mektupta, ister yapılan yüz yüze görüşmelerde görüldüğüne vurgu yaptı. PKK’nın süreçte kaygıları olduğunu da söyleyen Demirtaş, “Önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yapacağı açıklamayı bekliyoruz.” ifadesini kullandı.