''Aksaray Tanıtım Günleri''ne Hazırlık Toplantısı

Ankara'da 16-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek, ''Aksaray Tanıtım Günleri'' için hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Selami Altınok başkanlığında düzenlenen toplantıda, tanıtım günleri kapsamında yapılacak faaliyetler görüşüldü.

Altınok, bir otelde yaptığı konuşmada, Aksaray'ın ilk defa böyle büyük bir organizasyonla tüm değerlerini Ankara'ya taşıyarak tanıtacağını belirtti.

Aksaray'ın başka illerle anılarak karıştırıldığını, bunun da tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Altınok, şunları kaydetti:

''Ankara bürokrasisi ve hükümet temsilcileriyle birlikte, Aksaray'ın güzelliklerini, değerlerini ve özelliklerini Ankara'ya taşımak çok önemli. Bunu en güzel şekilde hep beraber başaracağız. Aksaray, her alanda var olan bir vilayet. Aksaray'da turizm, tarım, sanayi ve hayvancılık var. Türkiye'de nereye gitmek isterseniz Aksaray'dan geçmeden olmaz. 23 yıllık genç bir fidan olan Aksaray'ın ne kadar serpildiğini göstermek istiyoruz. Sosyal, kültürel, tarımsal ve sanayi değerlerimiz var. Bunları simgesel de olsa Ankara'da ziyaret edecek misafirlerimize tanıtacağız.''

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise Ankara'da yapılacak tanıtım programının en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Muhabir: Adem Koçak / Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA