Eleşkirt’te “benim Fidanım Projesi”

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki Esentepe İlköğretim Okulu tarafından hayata geçirilen “Benim Fidanım Projesi” kapsamında fidan dikimi yapıldı.

Eleşkirt’te “benim Fidanım Projesi”
Eleşkirt Hedef Avcılık Atıcılık Doğa Sporları ve Amatör Balıkçılık Derneği’nin de destek verdiği proje kapsamında öğrenciler fidanlarını dikerek can suyunu verdiler. Burada bir açıklama yapan Okul Müdür Yardımcısı Ertuğrul Gömleksiz, okulun ilçe manzarasına hâkim bir konumda olduğunu belirterek, “Eleşkirt ayaklarınızın altında ama duvarlarla çevrili bahçemizde bir dikili ağaç olmaması büyük eksiklikti. Okul Müdiremiz Selma Aydın hanımefendiye fikrimi söyledim. Sağ olsun müdire hanımın onayıyla projeyi hazırladım. Ağrı Çevre Orman Müdürlüğü’nden 215 adet farklı cinslerde ağacı kendim personelimle birlikte seçerek alıp kamyona yükledim. Bu aşamada devreye Eleşkirt Avcılar Dernek Başkanı Sayın Caner Akdemir girerek ağaç sayısını yetersiz bulup sayıyı daha da çeşitlendirerek 400 adede çıkarttı. Bugün davet ettiğimiz değerli büyüklerimizle beraber çam, huş, karaağaç ve akça ağaç fidanlarını hep beraber dikeceğiz” dedi.

Eleşkirt Hedef Avcılık Atıcılık Doğa Sporları ve Amatör Balıkçılık Derneği Başkanı Caner Akdemir ise, dernek olarak çevre ile alakalı her projeye sonuna kadar destek verdiklerini belirterek, “Avcı; doğayı, yeşili, yaban hayatını seven ve koruyan kimsedir. Buradan tüm kurum ve muhtarlara bir çağrıda bulunmak istiyorum, dernek olarak çevre düzenlenmesi, dere ve mezarlıkların ağaçlandırılması ile ilgili kimin ne projesi varsa tüm imkanlarımızla emrindeyiz sözünü veriyorum” dedi.

Esentepe İlköğretim Okulu bahçesinde “Benim Fidanım Projesi” kapsamında yapılan fidan dikimine Eleşkirt Belediye Başkanı M. Nuri Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, Şube Müdürü Erol Bayram, Suat Yılmaz, ilçedeki bazı okul müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA